Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Demokrasiye sahip çıkalım”

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “24 Haziran’daki seçimlerde ya demokrasiye sahip çıkacağız ya da demokrasiden uzaklaşacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 15:57
Kaynak: İHA
“Demokrasiye sahip çıkalım”

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeliğinden istifa ederek İYİ Parti Gaziantep’ten milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, gazetemiz Güncel’i ziyaret ederek, seçim sürecini değerlendirdi. 

TAVRIMIZ DEMOKRASİ OLMALI

24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında görüş alışverişinde bulunan Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, bu seçimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu seçimlerde önümüzde 2 yol var. Ya demokrasiye sahip çıkacağız ya da ülke bir diktatörlük rejimine hızla gidecek. Bu tehlikeden dolayı bende bu konuda hem tarafımı belli etmek hem de ülkenin diktatörlüğe gitmesi konusundaki engelleme çalışmalarında bir nebze olsun katkım olsun diye İYİ Parti’den aday adayı oldum” şeklinde açıklamada bulundu.

MHP’NİN BARAJ KORKUSU

Partisinin CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile bir araya gelerek yapmış olduğu ittifakı da değerlendiren Arpacıoğlu, “İttifak konusu MHP’nin seçim barajındaki önündeki engelini kaldırmak için konuldu. MHP ile AK Parti önce bir Cumhur İttifakı oluşturdular. Muhalefetin böyle bir ittifak yapabileceklerini hiç hesaba katmadılar ama muhalefet bundan önceki seçimlerde hiç olmadığı kadar doğrular üzerinde ittifak yapıyor. Bunu yaparak yüzde 10’luk baraj problemini ortadan kaldırmış oldular. Bu ittifakla seçime girecek olan herkes seçmeni tarafından ‘Benim partim barajı nasıl olsa geçemeyecek ben başka partiye oy vereyim’ düşüncesini ortadan kaldırmış oldu.”

GÖÇMENLER SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Gaziantep’in en önemli sorunun göçmenler problemi olduğuna değinen Arpacıoğlu, “Suriye’den gelen göçmenler ülkedeki pek çok konuda ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel gibi konularda Gaziantep’te yaşayan insanların üzerinde olumsuz etkileri olmuştur. Maalesef bu göçmenler kontrol altında tutulamamıştır. Dünyanın her tarafında göçmenlik problemi vardır ama bir ülkeye gelen göçmenler her zaman için kayıt altındalardır ve belli bir bölgede iskana tabi tutulurlar. Bizde maalesef öyle değil. Suriye’den gelen göçmenler Türkiye’de istedikleri yere rahatlıkla gidip gelebilmektedirler. Bu ülke için ciddi bir güvenlik problemidir. Suriyelilerin küçük yaştaki çocuklarını geceleri hepimiz sokaklarda görüyoruz. Bu çocuklar eğitim görmüyorlar. Bu çocukların anne-baba kontrolü yok. Bu insanlar bir müddet sonra Gaziantep halkının yaşantısına müdahale etmeye başlayacaklar. Bunların önüne geçilmesi lazım. İYİ Parti iktidara gelirse bu göçmenler problemini muhakkak çözüme kavuşturacağız. Suriyeli vatandaşların işyeri açmasına müsaade edilmiştir. Aynı şekilde işyeri kuran Gaziantepli bir vatandaşla göçmen bir vatandaşın yan yana dükkanları var. Göçmen olanlar vergi, sigorta ödemezken, Gaziantepli vatandaşımız hepsini ödemektedir. Bu şartlarda nasıl bir rekabet yapabilirsiniz? Bunların hepsinin düzenlenmesi lazım.”

Gaziantep’in en önemli sorunlarından birisinin de trafik problemi olduğunu söyleyen Arpacıoğlu, “Büyükşehir Belediyesi trafik konusunda bazı düzenlemeler yapmıştır. Yapılan bu düzenleme ile ciddi bir sonuç alınamadı. Trafik gün geçtikçe büyük bir problem haline gelmeye başladı. Bunun bir an önce çözüme kavuşması gerekir. İYİ Parti iktidarında birçok problemin üstesinden geleceğiz” diye konuştu. 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.