Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasiye sahip çıktık

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, Eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirdik. Ama bizde demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı sarf ettik. ‘Evet’i savunanlar hukuk dışına çıktılar. Bir grubun, bir ailenin anayasası değil diyorduk” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 00:50
Kaynak: İHA
Demokrasiye sahip çıktık

CHP İl Başkanı Hayri Sucu 16 Nisan pazar günü yapılan halkoylamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Eşit olmayan bir kampanya dönemi geçirdiklerini ifade eden Sucu şunları söyledi: “ Gaziantep özelinde bütün yurttaşlarımızın da gördüğü gibi AKP ve diğer “Evet”i destekleyenler devletin ve belediyelerin bütün olanaklarını kullanarak hiçte vicdani ve ahlaki olmayan bir kampanya düzenlediler. Düzenlenen bu kampanya ile Evet’i halkın gözünün içine sokmaya çalışsalar da halkımızın vicdanında kesinlikle “Hayır” kazanmıştır. YSK’nın tavrı kamu vicdanını yaralamakla birlikte, taraf tutarak göz göre göre hakkımız gasp etmişlerdir.”

16 Nisan günü, sandığa gidip oyunu kullanana bütün Gazianteplilere teşekkür eden Başkan Sucu, kampanya süreci boyunca HAYIR cephesine destek veren STK, Dernek ve tüm Siyasi Partilere teşekkür etti. Hayri Sucu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirdik. Ama bizde demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı sarf ettik. ‘Evet’i savunanlar hukuk dışına çıktılar. Bir grubun, bir ailenin anayasası değil diyorduk. Toplumun en az yüzde 50’si ‘Hayır’ diyor. Bu gerçek önümüzde dururken siyasi kuruma bir görev düşüyor. Anayasayı toplumsal uzlaşı metnine dönüştürmek. Hukuk devleti kavramı çok önemli. Parlamentolar yasa yaparlar her vatandaş uymak zorundadır. Yasalara uyulmazsa hukuk devleti yara alır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.