Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Köken'den Yesemek çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, İslahiye’de bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi’ni UNESCO’nun kalıcı listesine aldırmak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:35
Kaynak: İHA
Deniz Köken'den Yesemek çağrısı

Köken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Eski Yakın Doğu’da Taş Ocakları, Heykel Traş Atölyeleri ve Yesemek’in Yeri” konulu sempozyumda açıklamalarda bulundu. Köken, Gaziantep’in bir tarih şehri olduğunu vurguladı. Tarihi yazanlar ve yapanların yanı sıra üçüncüsününde kazanlar olduğunu dile getiren Köken, üçünün bir araya gelmesiyle güzel şeylerin olacağını belirtti. Gaziantep’in tarihin üzerinde oturduğunu ifade eden Köken, “Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Yesemek’e ehemiyet verdik. İnşallah gelecek sene geçici listeden kurtarıp kalıcı listeye almak istiyoruz. Bunu da bütün kurumların ve destekcilerin katkıları ile yapmak istiyoruz. Zeugma, Yesemek ve diğer şehirlerde ortaya çıkınca Gaziantep artık gezilmek ve görünmek istenen şehirlerin en başında yer alır.Yeme-içme, gezme-görme, kalma meselesini de bir arada yaşamış oluruz” diye konuştu. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de, Gaziantep’te geçmişin tarih kalıntılarının Dülük, Karkamış, Zuegma ve Yesemek ile görüldüğünü söyledi. Önemli olanın tarihe sahip çıkmak olduğunu ifade eden Gür, 400 yıl Portekiz’e 800 yıl İspanya’ya hakim olan İslam medeniyetinden hiçbir eserin kalmadığını vurguladı.
Konu ile ilgili tarihçilerin sunumlar işliğinde yaptığı konuşmalarında ardından katkısı olanlara katılım belgeleri verildi. Sempozyumun iki gün boyunca devam edeceği açıklandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.