Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deri imalatçıları ve saraciyecileri GSO'yu ziyaret etti

Gaziantepli deri imalatçıları ve saraciyeciler sektörün güncel durumu ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi'yi ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2019 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 21:40
Kaynak: İHA
Deri imalatçıları ve saraciyecileri GSO'yu ziyaret etti

Ziyarette, deri imalatının Gaziantep için tarihi bir yönü ve önemi olduğunu belirten Adnan Ünverdi, "Bu meslek şehrimize babalarımızdan, dedelerimizden kalma çok değerli bir miras. Bizler de sektörü daha da geliştirmek, niteliğini artırmak ve iş hacmini büyütmek zorundayız. Bu amaçla sektörün gelişmesine ve güçlenmesine yönelik teşvik ve destekler konusunda ilerleyen süreçte üreticiler ile bir araya gelerek onları bilgilendirip, destek olmaya devam edeceğiz. Üreticilerin daha iyi şartlarda üretim yapabilmesi için elimizden geleni yapmaya da hazırız" dedi.

Ev sahipliğinden dolayı GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi'ye teşekkür eden sektör temsilcileri de elliye yakın deri ve saraciyecinin Gaziantep'te faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Gaziantepli üreticilerin Türkiye pazarında çok önemli bir yere sahip olduğunu, Türkiye'nin deri kemer ihtiyacının yüzde 90'ının, yemenide kullanılan derinin ise tamamının Gaziantep'te üretildiğini ve yurtdışına ihracatının da olduğunu söylediler. Deri imalatçıları ayrıca sektörü daha da geliştirmek adına daha büyük ölçekte üretim ve ihracat yapmak istediklerini sözlerine eklediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.