Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEVLET-ÜNİVERSİTE-HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİNDE ÖRNEK ŞEHİR GAZİANTEP

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 23:12
Kaynak: İHA
DEVLET-ÜNİVERSİTE-HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİNDE ÖRNEK ŞEHİR GAZİANTEP

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bugün imzalanan iki ayrı protokol ile bir yandan engelli bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amaçlanırken diğer taraftan hayırsever bağışı ile Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin Fizik Tedavi Cihazı ve Malzemesi temini sağlanarak devlet, üniversite, hayırsever işbirliğinin en güzel örneği sergileniyor. 

ENGELSİZ PROTOKOL

Oğuzeli Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan engelli bireylerin; sağlıklarının korunması, geliştirilmesi, kronik hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinin yapılması için karşılıklı imkânlar dâhilinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortak çalışma yürütülerek genel durumlarının iyileştirilmesini içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde açıklamada bulunan Vali Davut Gül, “Devlet engellilerine sahip çıktığı, ihtiyaçlarını karşıladığı sürece daha da büyür. Bu anlamda bizim rehabilitasyon merkezindeki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin vereceği hizmet bizi bir basamak daha yukarıya çıkaracak” dedi.

Üniversite bünyesinde bulunan Rehabilitasyon Merkezi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gül, gerek teknik donanım gerek öğretim görevlileri anlamında Türkiye’nin en iyileri arasında olduğunu vurgulayarak, Üniversitenin şehirle bütünleşmesi, teori ile pratiğin birleşmesi anlamında da iyi bir etkinlik olduğuna değindi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bir tarafı olarak böylesi önemli bir protokolde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gerek buradaki yerel otoriteler gerek üniversiteler çeşitli dönemlerde çeşitli protokoller gerçekleştirdiler. Bu, o protokollerden biri. Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Fizyoterapi Bölümü’nün bir protokolü. Zaten Oğuzeli’nde yapmış oldukları çalışmalar var. Bu protokol sonucunda da daha kurumsal daha etkin bir hale gelecek. Engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler konusunda daha çok mesafe katedilecek. Diğer ilçeler ve bölgede uygulanacak bir model olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2020 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ‘Erişilebilirlik Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Sözen, bu anlamda ilk etkinlik olduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül, Rektör Sözen ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yıldırım arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Oğuzeli Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan engelli bireylerin özel beslenme, diyetisyen ve fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları sağlanarak mevcut yaşam kalitelerinin artırılması için gerekli hizmetin verilmesi ve bakım hizmeti veren personellerin belirli aralıklarla eğitilerek etkili hizmetin sunumu ve devamının sağlanması öngörülüyor.

SAĞLIĞA HAYIRSEVER DESTEĞİ

Hayırsever protokolleri kapsamında Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinde kullanılmak üzere 11 Kalem Fizik Tedavi Cihazı ve Malzemesi teminini içeren işbirliği protokolü, Vali Davut Gül, İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi Başhekimi Ertuğrul Kılıç ile Hayırsever Mehmet Hakkı Öztürkmen arasında imzalandı.

Vali Davut Gül, protokol imza töreninde Gaziantep’in hayırseveri bol bir şehir olduğunu belirterek tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.