Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK VE ANNE-BABA TUTUMU" KONULU SEMİNER

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:33
Kaynak: İHA
"DİJİTAL ÇAĞDA ÇOCUK VE ANNE-BABA TUTUMU" KONULU SEMİNER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü'yle Empati İlkokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi iş birliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Uzman Psikolog Hüseyin Müjde ile Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba, velilere yönelik "Dijital Çağda Çocuk ve Anne-Baba Tutumu" konulu seminer verdi. 

Empati İlkokulu'nda düzenlenen seminerde velilere seslenen Uzman Psikolog Hüseyin Müjde, "Gelişen ve değişen Dünya'da artık çocuk bakımı ve anne baba tutumu da değişmekte ve gelişmektedir. Bu sebeple gelişime ayak uydurmak artık ebeveynler için kaçınılmazdır. Özellikle iş hayatında kadınların daha fazla yer edinmesiyle ve teknolojinin yaşamı etkilemesiyle birlikte anne baba rolü geçmişe göre farklılaşmıştır" dedi.

Uzman Psikolojik Danışman Hakan Baba ise, şunlara değindi: "Çalışan annelerin çocuğuna bakım veren bakıcılar ya da büyükanneler artık o çocukların yetişmesinde ve kişiliğinin oturmasında daha fazla rol almaktadır. Akşamları ya da hafta sonları çocuklarıyla birlikte olan anne-babalar bu süreçte ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ancak zaman zaman yorgun düşmekte ve psikolojik olarak olumsuz etkilenmektedirler. Bunun nedenleri arasında çağımızın hızlı yaşamı ve kişilerin kendileriyle çevrelerine yetmemektedirler. İşte bu noktada anne-babalara düşen sorumluluk daha fazla artmaktadır. Kararlı anlayışlı ve sabırlı ayrıca yeniliklere açık bir şekilde tutum besleyen anne-babalar çocuk yetiştirmede daha başarılı sonuçlar almaktadır."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.