Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal antibiyotik

Gaziantep'te de etkili olan soğuk ve yağışlı havada özellikle grip salgınları ile soğuk algınlığı vakaları artıyor. Hastalıktan korunmak isteyen bazı vatandaşlar ise çareyi doğal antibiyotik olarak bilinen taze sıkılmış meyve sularında buluyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 01:45
Kaynak: İHA
Doğal antibiyotik

Gaziantep'te günlerdir etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle hastalıkların artması vatandaşları doğal antibiyotiklere yönlendirdi. Özellikle gribe ve soğuk algınlığına karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar vücut direncini arttırmak ve vitamin takviyesi yapmak için taze sıkılmış meyve sularına ilgi gösteriyor. Kentte bu işi yapan esnaflar yoğun ilgiyle karşılaşırken vatandaşlar özellikle portakal, elma, limon, nar ve greyfurt suyu ile ballı karışım atomu tercih ediyor. Vatandaşların doğal içeceklere özellikle bu havalarda yoğun ilgi gösterdiğini belirten işletme çalışanı Mustafa Toraman, "Özellikle bu kış havaların aşırı yağışlı ve soğuk geçmesi taze sıkılmış meyve sularına ilgiyi arttırdı. Bu havalarda özellikle soğuk algınlığı ve grip olan vatandaşlar taze sıkılmış içecekleri tercih ediyor. Gelip bu içecekleri içince de faydasını görüyorlar. Çünkü taze sıkılmış meyve sularımızda C, D ve E vitaminleri var. Bunlar vücudun direncini arttırıyor. Bir de vatandaşların gözlerinin önünde yaptığımız için gönül rahatlığıyla tüketebiliyorlar. Bir de vatandaşlara atam diye tabir ettiğimiz bir karışım yapıyoruz. Bu da vücudu dinç tutuyor. Atomun içinde de muz, fındık, fıstık, bal, süt ve pekmez mevcut" dedi.

"HASTANEYE GİTMEK YERİNE BURAYA GELİYORUM"

Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar için hastanelere gitmek yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Bu mevsimlerde soğuk algınlığı ve grip çok oluyor. Ben de o yüzden sıklıkla buraya geliyorum. Çünkü burada orijinal doğal gıda var, hiçbir katkı maddesi yok, soğuk algınlığına karşı bire bir etkili. Hastaneye gidip kuyruk, sıra gibi şeylerle uğraşmak yerine buraya geliyorum ve herkese de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.