Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz sorunu Mecliste

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep Mahalli Çevre Kurulu kararını meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:38
Kaynak: İHA
Doğalgaz sorunu Mecliste

Gökdağ, Gaziantep Mahalli Çevre Kurul kararı gereği, kömür satışı yasak olan mahallelerdeki vatandaşlara 30 Ekim 2017 ye kadar doğalgaza geçmeleri konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı’na, “birçok vatandaşın oturduğu gecekondunun imarı yok, iskânı yok, yapı ruhsatı yok, bazı mahalleler SİT alanı, doğalgaz için fiziki şartları uygun değil, bu durumda vatandaşlar doğalgaza nasıl abone olacak?” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, Çevre Ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Gaziantep Mahalli Çevre Kurul kararı gereği, kömür satışı yasak olan mahallelerdeki vatandaşlara doğalgaza geçmeleri için zabıta tarafından tebligat yapılmış ve vatandaşlara 30 Ekim 2017'ye kadar doğalgaza geçmeleri için süre verilmiştir. Ancak birçok vatandaşın oturduğu gecekondunun imarı yok, iskânı yok, yapı ruhsatı yok, bazı mahalleler SİT alanı, doğalgaz için fiziki şartları uygun değil. Ayrıca kentsel dönüşüme girecek mahalleler var. Gaziantep Çevre Kurulunun bu kararı söz konusu mahalleler için uygun olmadığı açıktır. Vatandaşı tedirgin eden ve kış gelince vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İMARI, İSKANI, YAPI RUHSATI OLMAYAN, SİT ALANI OLAN YERLER VAR

Gökdağ Çevre Ve Şehircilik Bakanına, “ İmarı, iskânı, yapı ruhsatı olmayan, gecekonduların olduğu bu yerlerde yaşayan vatandaşlarımız nasıl doğalgaz abonesi olacaklar bu tebligatları gönderirken düşünülmüş müdür? Gaziantep Çevre Kurulu bu kararları alırken bu mahallelerin durumunu incelemeden neye göre bu karar almıştır? Fiziki şartları uygun olmayan bu mahallelere tebligat gönderilerek cezai işlem uygulanacağı söylenerek neden vatandaş tedirgin edilmiştir? Yaprak Mahallesinin yüzde 50'sinin doğalgaza uygun olmadığı, bazı mahallelere kepçenin küçüğünün bile giremeyeceği, SİT alanı olan ahşap evlerde doğalgazı monte ederken evlerin çökme tehlikesi geçirecek eski yapılar olduğu bilinmiyor mu? Gönderilen tebligatta “30 Ekim 2017 tarihine kadar binanın yakıt sistemlerini doğalgaza uygun hale getirin aksi takdirde cezai işlem uygulanacaktır” denilmektedir. Söz konusu durumdaki bu mahallede yaşayan insanlar bu durumda ne yapacaklar? Ayrıca söz konusu durumdan dolayı doğalgaza geçemeyecek bu vatandaşlara sosyal yardımlaşmadan kömür dağıtılacak mıdır? Dağıtılacaksa neden bu tebligatlar gönderilmiştir? Söz konusu mahallerden kentsel dönüşüm kararı alınmış veya alınması düşünülen mahalleler var mıdır? Var ise bunlar hangileridir?” sorularını yöneltti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.