Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolandırıldı

Gaziantep'te kendisini banka yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları vatandaşın 3 bin 800 TL’sini dolandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 00:24
Kaynak: İHA
Dolandırıldı

Gaziantep'te yaşayan Mürsel Sağlam’a ait kişisel bilgilere ulaşan dolandırıcılar, telefonla aradıkları Sağlam'a kendilerini banka görevlisi olarak tanıttı. Dolandırıcılar kredi kartındaki 3 bin 800 TL'yi çekti. Mürsel Sağlam'a ait karttan önce 2 bin 800 TL çekerek Aşık B. adına havale yapan şahıslar, daha sonra da bin TL'yi aynı isme havala etti. İlk olayda durumu fark eden Sağlam, bankaya haber verdi. Karttan çekilen parayı bankaya ödeyen Mürsel Sağlam, savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Buna rağmen ikinci kez hesabından para çekildiğini savunan Sağlam, bir an önce dolandırıcıların bulunmasını istiyor.

“BENİ BANKA YETKİLİSİ OLDUKLARINA İKNA ETTİLER”

Dolandırıcıların cep telefonuna banka mesajı benzeri mesajlar attığını söyleyen Mürsel Sağlam, telefon konuşmalarında da kendisine ait kişisel ve hesap bilgilerinin söylendiğini iddia etti.

Yaşadıklarını anlatan Sağlam, “Bana gelen telefonda banka genel müdürlüğünden aradıklarını ve kartımda şüpheli işlem yapıldığını, kartımın kapatılması gerektiği söylendi. Ben de tamam kapatın dedim. Benden birkaç bilgi istediler. Bana kimlik bilgileri, anne baba adı ve kartın üzerindeki numaraları istediler. Beni kendilerinin bankacı olduğuna ikna ettiler. Bana bir şifre göndereceklerini ve bana gelen şifreyi kendilerine söylememi istediler. Şifreyi söylediğimde bana mesaj geldi ve bankadan benim adıma para çekildiğini öğrendim. Bankayı aradığımda bana dolandırıldığımı söylediler. Hesabımdan 2 bin 800 TL çekilmiş. Aşık B. adına kira bedeli olarak çekildiği söylendi. Bu kişi veya kişileri tanımıyorum. Faizden kurtulmak için bankaya gidip bu parayı ödedim. Bütün borcumu sıfırlamama rağmen dün tekrar hesabımdan bin TL çekildi. İlk çekildiği dakikadan itibaren, önce telefon bankacılığı ile görüştüm. Ondan sonra bankaya gidip şikayet dilekçesi verdim. Benim bu parayı çekmediğime dair bankayı bilgilendirdim. Şu anda hukuk işlemleri devam ediyor. Yetkililerden bu dolandırıcılara bir dur denmesini istiyorum” dedi.

Öte yandan, Sağlam toplam 3 bin 800 TL'nin havale edildiği hesabın sahibi Aşık B. isimli şahsı tanımadığını ama Diyarbakır'dan açılmış bir hesap olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Sağlam, savcılığa da başvurduğu olayla ilgili kendisi gibi çok sayıda mağdur olduğunu iddia etti. Mağdur vatandaş bir an önce soruşturma açılmasını ve dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.