Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düzbağ inşaatında çalışmaların yüzde 55'lik kısmı tamamlandı

Gaziantep'in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan "Düzbağ Projesi" nde çalışmaların yüzde 55'lik kısmının tamamlandığı, diğer çalışmaların ise devam ettiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 21:39
Kaynak: İHA
Düzbağ inşaatında çalışmaların yüzde 55'lik kısmı tamamlandı

Dev projede şuana kadar aralıksız olarak devam eden inşaat çalışmaları neticesinde; isale hattında 75 bin metre 2 bin 600 mm çaplı boru döşenmiş olup projenin yüzde 55'lik kısmının tamamlandığını vurgulayan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Söznmezler, şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre "Düzbağ Tüneli"nde ise kazı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Göksu Nehri'nden membaa kalitesindeki suyun alınmasına hizmet edecek olan Regülatör-Terfi Merkezi-Yükleme Havuzu gibi büyük sanat yapılarının temel kazıları bittiğini aktaran Sönmezler, yapıların beton çalışmalarına başlandığını belirtti.

Sönmezler, "Dev projenin 2018 yılı sonlarında tamamlanması ile Gaziantepli hemşerilerimiz kaynak suyu kalitesindeki suya kavuşabilmesi için GASKİ, DSİ, ve yüklenici firmamız dikkat ve titizlikle çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.