Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E-KONFERANS İLE EĞİTİM

Özel SANKO Koleji ve Özel SANKO Fen-Teknoloji Lisesi öğrencileri, “CERN” ve “Robotik Çağı’nın Eşiğinde, Asimov’dan Asimo’ya Robotiğe Bir Bakış” konulu iki ayrı e-konferansa katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 16:09
Kaynak: İHA
E-KONFERANS İLE EĞİTİM

Rice Üniversitesi / CERN Dr. Bora Akgün ve University of California, Irvine- UCI/ CERN Dr. Cenk Etoile tarafından gerçekleştirilen e-konferansta parçacığının keşfi sayesinde CERN laboratuvarı ile bağlantı kuruldu ve orada gerçekleşen hızlandırıcı ve parçacık fiziği biliminin ve teknolojinin sınırlarını zorlayan, her an yenilikçi buluşlarla beslenen çok hareketli ve renkli bilim dalı öğrencilere anlatıldı.

Alperen Değirmenci - Harvard University tarafından gerçekleştirilen “Robotik Çağı’nın Eşiğinde, Asimov’dan Asimo’ya Robotiğe Bir Bakış” konulu e-konferansta, Isaac Asimov’un bilim kurgu romanlarından çıkıp gerçek hayatın bir parçası olmaya başlayan robotiğin şu an geldiği noktayı, birkaç popüler örnekle anlattı ve insanlığı ne gibi heyecan verici gelişmelerin beklediğini vurguladı.

Özel SANKO Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ekrem Dobooğlu, e-konferans sistemine iki yeni konferansla devam ettiklerini ve genç kaşifler için yeni ufuklar açmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.