Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efiloğlu öğrencilerle buluştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Dünya Gençlik Topluluğu tarafından hazırlanıp, konuşmacılığını Eğitimci Yazar Zekeriya Efiloğlu'nun yaptığı “Yazar Buluşmaları: Kitap ve Gençlik'' konulu söyleşi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:10
Kaynak: İHA
Efiloğlu öğrencilerle buluştu

GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Yazar Zekeriya Efiloğlu, gastronominin başkenti olan bir şehirde kültürü, sanatı ve edebiyatı konuşmanın çok zor olduğunu söyledi. Efiloğlu, “Kültür, sanat ve edebiyatın yeşermesi, yerleşmesi ciddi anlamda takipçilerinin ve taliplilerin olması için çok uzun mücadele gerektiriyor. Okuduğumuz zaman şöyle düşünmememiz gerekiyor: Yemek yediğimiz zaman sadece midemize gitmiyor, yemek kalbimize, ruhumuza gidiyor ve yüreğimizi besliyor ama bu hemen olmuyor. Okumakta böyle bir şey. Okumak bir süreçtir. Okuduğumuz zaman yüreğimiz, kalbimiz, hayata bakış açımız, kişisel gelişimimiz, düşünme kapasitemiz, konuşmamız değişiyor, kısacası sosyal hayat içeresinde yer almamızda inanılmaz derecede etkileniyor. Okuma yaptığımız zaman insan daha özgür ve mutlu hissettiriyor” diye konuştu.

“Başarının önündeki tek kanserli hücre vazgeçmektir” diyen Efiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “İnsan vazgeçtiği zaman başaramaz. Kişi pes etmiyorsa, mücadeleden vazgeçmiyorsa, ben bittim demiyorsa başarının önünde hiçbir engel yoktur. Allah herkesi çok özel yeteneklerle yaratmıştır. Bu yetenekleri kullanmak insanın elindendir. Bu yeteneklerini keşfettikten sonra istikrarlı bir şekilde başarının temel sırrı istikrardır. İstikrarlı bir şekilde çalışan herkes başarılı olur.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.