Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efkan Beyaz'ın sergisi 12 Ocak’a kadar gezilebilecek

Ressam Efkan Beyaz’ın, Sanko Sanat Galerisinde açtığı “Anılar” temalı 11’inci kişisel resim sergisi, 12 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 02:47
Kaynak: İHA
Efkan Beyaz'ın sergisi 12 Ocak’a kadar gezilebilecek

Gaziantep’te sergi açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Beyaz, kendisine bu olanağı sunan Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür etti. Çalışmalarını Ankara’da atölyesinde sürdüren Beyaz, resim yapmanın kendisinin yaşama biçimi olduğunu, çocukluğundan bugüne kadar unutulmuş tüm yaşantıları anı olarak tuvale aktardığını söyledi.

Türkiye’deki sanat anlayışını tüm kesimlere aktarmak ve anlatmayı vizyon olarak belirlediğini, sanatın en ufak yerlere kadar ulaşmasını istediğini kaydeden Beyaz, “Sanatı elimden geldiği kadar hem görsel hem de bilgi olarak anlatıyorum. Yurtdışı çalışmalarım da oldu ancak bundan sonra yurtdışına daha çok açılmayı ve oralarda sergi açmayı düşünüyorum” dedi.

Sanatın bütün dallarında çalışmaları bulunduğunu, pul, karikatür, animasyon, heykel, seramik, grafik tasarım gibi çalışmalar yaptığını vurgulayan Beyaz,“Karikatür ve desen sergisi açmayı düşünüyorum. Resmin olmazsa olmazı desendir. Figüratif resimlerimi genelde yaşadığım anıların içinden kareler seçerek oluşturuyorum. Belirli bir düzen veya belli bir düşünceyi şiirselleştirmek yerine, daha doğal olan yolu seçiyorum. Sokaktaki bir simitçi, bir ayakkabı boyacısı, tamirhanedeki oto tamircisi, baloda dans edenler veya bir senfoni orkestrası, resimlerimin konularını oluşturabilir. Çevresel tüm faktörleri en ince ayrıntısına kadar analiz ederek hafızamda yorumlayıp tuvalime aktarıyorum” şeklinde konuştu.

Sanatçı Beyaz’ın 30 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisinde 12 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.