Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Eğitimde Gaziantep'in değerleri" sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "53. Kütüphaneler Haftası" kapsamında "Eğitimde Gaziantep'in Değerleri" fotoğraf sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:21
Kaynak: İHA
"Eğitimde Gaziantep'in değerleri" sergisi açıldı

Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi'ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, Dr. Samet Bayrak, Bilge Kazaz, Ercüment Asaf Yanıç, Gaziantepli yazar Akten Köylüoğlu ve beraberindekiler kurdele keserek yaptı. Protokol ardından sergiyi gezdi.

Yoğun ilgi gören sergide fotoğrafı bulunan Köylüoğlu, fotoğrafların onu geçmişe götürdüğünü belirterek, öğretmen-öğrenci saygısını ortaya koyduğunu söyledi.

Sergide ilkokuldaki fotoğrafları ile annesinin dikiş ve nakış kursundaki fotoğraflarının kullanıldığını aktaran Köylüoğlu, "Şimdiki gençlerin böyle fotoğraflardan ibret alması lazım. Eskiyi bilerek, yeniyi yaşamak, onun üzerine birşeyler katarak, birşeyler eksilterek değilde birşeyler katarak yaşamaları gerektiğine inanıyorum" dedi.

1972-1973 Gaziantep Lisesi mezunu Sadık Çınar da fotoğraf sergisini gezerken eskiye gittiğini ve çok duygulandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

SERGİ

Sergi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü ve Sıtkı Severoglu'nun kendi ve Halit Ziya Biçer, Dr. Samet Bayrak, Akten Köyluoğlu, Bilge Kazaz, Ercüment Asaf Yanıç, Asiye Tolunay Battal, Asiye Ilıman, Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği, Paklava Sergisi'nin arşivinden derlediği eğitim fotoğrafları ile açıldı.

58 fotoğrafın yer aldığı sergi, 16 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilinecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.