Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici: “Gazeteciler, en büyük özgürlük savaşçılarıdır!”

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 21:07
Kaynak: İHA
Ekici: “Gazeteciler, en büyük özgürlük savaşçılarıdır!”

Ekici’nin mesajı şöyle: 10 Ocak 1961, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Çalışan gazeteciler günü ya da ‘bayramı’ olarak da adlandırılan 10 Ocak, aradan geçen 46 yılın ardından bir ‘baskı ve zorluklarla mücadele’ günü halini almıştır.

Bugün, basın-yayın emekçileri ekonomik ve sosyal hakları kullanamaz hale gelmiş, basında işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeye ulaşmış, bağımsız ve tarafsız yayıncılık, özgür habercilik darbe üstüne darbe almıştır.

Türkiye’de özellikle son dönemde, basın ve yayın organlarına yönelik artarak devam eden baskılar, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında iktidara verilen OHAL yetkisinin ölçüsüz kullanımı nedeniyle daha da ağırlaşmıştır.

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla ‘yandaş’ olmayan, bağımsız yayın yapmak isteyen televizyon ve radyoların kapılarına kilit vurulmuş, KHK’larla kapatılamayan basın kuruluşlarının sesi ise yandaş yargı eliyle kısılmaya çalışılmıştır.

Bugün bütün bu zor koşullara rağmen mesleğini, iki evrensel ilke olan ‘Halkın doğru haber alma hakkı’ ve ‘düşünce ve ifadelerin yayılması, farklı görüşlerin yaşama hakkı’ temelinde icra eden gazeteciler Türkiye’de özgürlüğün en büyük savaşçılarıdır.

Bu vesileyle, doğru bilginin halka ulaşmasını sağlayan, meslek ilkelerine sadakatle bağlı olan, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara ulaşmasına katkı sunan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.