Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici: "Kıyılar halkındır”

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2017 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 17:43
Kaynak: İHA
Ekici: "Kıyılar halkındır”

AKP iktidarının halka ait olan kıyıları 'üretim reformu' maskesiyle rant pazarı haline getirmek istediğini belirten CHP'li Akif Ekici "Bu planı Sanayi Komisyonu'nda bozduk, madde Trabzon'la sınırlı tutuldu. Ancak maddenin tasarıdan tümden çıkartılması için mücadele edeceğiz. Çünkü kıyılar, rantçıların değil halkındır" dedi.

Üretim reform Paketi olarak adlandırılan ancak, zeytin sahalarına sanayi tesisi kurulmasının yolunu açan düzenleme başta olmak üzere tepki çeken ve büyük tartışmalar yaratan birçok maddeyi de içinde barındıran torba yasa Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynakları, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, tasarının komisyon görüşmeleri safhasında iktidar kanadının, ulusal zenginliklerimizin talanı konusunda ısrar ederek kötü bir sınav verdiğini kaydederek, paketi 'üretim reformu' niteliğinden koparan bütün unsurlarının ayıklanması talebini yineledi. Pakette, tıpkı zeytin sahalarının sanayi tesislerine açılmasına yol açan madde gibi kıyıların da sanayiye ve yapılaşmaya açılmasının önünü açan bir düzenleme bulunduğunun altını çizen Ekici şu görüşleri dile getirdi:

"Komisyona gönderilen tasarının ilk halinde, çevreyi korumayı amaç edinmiş Kıyı Kanunu'nun, endüstri bölgeleri ya da sağlık tesisleri kurmak amacıyla esnetilmesinin önü açılmaktaydı. Kıyıları ve zeytinlikleri yapılaşmaya karşı korumakla yükümlü yasakoyucunun, kanunlara sürekli istisnai hükümler eklemek suretiyle, o kanunların ruhunu ve özünü boşaltmaya, kıyılarda yapılaşmaya izin verecek düzenlemeye gitmesi oldukça yanlıştır. Komisyon görüşmelerinde ifade ettiğimiz bu görüşler doğrultusunda verilen bir önerge ile madde düzeltilerek, düzenleme Trabzon İli ile sınırlandırılmıştır. Ne var ki, maddenin Trabzon ile sınırlandırılmasını yeterli görmüyoruz, maddenin tasarı metninden çıkarılması ısrarımızı sürdürüyoruz. Çünkü kıyılar, rantçıların değil halkındır."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.