Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekici: “Türkiye’ye dönmeyen kamu görevlileri kimler?”

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 19:59
Kaynak: İHA
Ekici: “Türkiye’ye dönmeyen kamu görevlileri kimler?”

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurt dışındaki görevinden geri çağrıldıkları halde geri dönmeyen kamu görevlilerinin sayısı, görevleri ve bu kişiler hakkında ulusal ve uluslararası alanda hangi adli ve idari işlemlerin yapıldığının açıklanmasını istedi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurt dışındaki devlet görevinden geri çağrılan ancak bu çağrıya uymayıp, bulundukları ülkelere ya da bu ülkeleri transit geçiş için kullanarak başka ülkelere sığınma talebinde bulunan kamu görevlileri hakkındaki tartışmalar Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle bir önerge veren CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 15 Temmuz 2016 tarihine kadar görevde olup, o tarihten sonra yapılan çağrıya uymayarak Türkiye’ye dönüş yapmayan kamu görevlilerinin toplam sayısı, kimler olduğu ve görevlerinin ne olduğu konusunda kamuoyuyla kesin bir bilgi paylaşılmadığına dikkat çekti.

CHP’li Ekici önergesinde ayrıca şu unsurlara işaret etti:

“ ‘Yurda geri dön’ çağrısına uymayan kamu görevlilerinin hangi ülkelerden sığınma talep ettikleri konusunda da resmi ya da gayrı resmî kaynaklardan, farklı ve yetersiz bilgiler bulunmaktadır. Bugüne kadar kaçak durumdaki kimi kamu görevlilerinin Yunanistan, Almanya, Norveç, ABD gibi ülkelerden sığınma talep ettiklerine yönelik bilgiler kamuoyuna yansımışken, bazı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de sığınma talebinde bulunan kamu görevlileri olduğu iddia edilmektedir.”

CHP’li Ekici, bu tespit ve değerlendirmelerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’dan şu soruları cevaplamasını istedi:

- 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yurt dışındaki devlet görevinden geri çağrıldıkları halde Türkiye’ye dönmeyen kaç kamu görevlisi bulunmaktadır?

- Yurt dışından geri çağrıldıkları halde Türkiye’ye dönmeyen kamu görevlilerinin personeli oldukları bakanlık ve kurumları ile yurtdışında ifa ettikleri görevleri nedir?

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik ve istihbarat kuruluşları ile ilgili diğer kamu birimlerinin elinde, yurt dışından geri çağrıldıkları halde Türkiye’ye dönmeyen kamu görevlilerinin hangi ülkelere sığınma ve iltica talebinde bulunduklarına dair bir bilgi bulunmakta mıdır? Varsa, bu ülkeler hangileridir?

- Yurt dışındaki görevinden geri çağrıldıkları halde Türkiye’ye dönmeyen kamu görevlileri hakkında, hem idari hem de adli yönden, ulusal ve uluslararası düzeyde hangi işlemler yapılmıştır?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.