Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EKOLOJİK BİNA, MUNUERA’YI HAYRAN BIRAKTI

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:12
Kaynak: İHA
EKOLOJİK BİNA, MUNUERA’YI HAYRAN BIRAKTI

Yenilenebilir enerji sistemlerini kullanma özelliğiyle Türkiye’de bir ilk olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’yı inceleyen AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin’le binanın bahçesine zeytin ağacı dikti. Ekolojik Bina özellikleriyle Munuera’yı, hayran bıraktı. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) "Gaziantep AB Bilgi Merkezi"nce “AB İklim Eylem Haftası" etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Ekoloji Bina'yı gezen AB Bakan Yardımcısı Şahin, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Munuera, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Deniz Köken ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan'dan bina hakkında bilgi aldı.

ŞAHİN: ZEYTİN AĞACI GİBİ AB İLİŞKİLERİMİZ DE BÜYÜR

Binanın bahçesine Munuera ile birlikte zeytin ağacı diken Şahin, Munuera’nın İspanyalı olduğunu hatırlatarak, “İspanya, Akdeniz iklimini yaşar. Zeytin ağacı da Akdeniz ikliminde yetişir. İnşallah zeytin ağacı gibi AB ilişkilerimiz de gelişir ve büyür” dedi.

MUNUERA: BÜYÜKŞEHİR EKOLOJİK DENGELERİ GÖZETİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina sayının artırılmasıyla iklim değişikliğinin önüne geçilebileceğini aktaran AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera, Büyükşehir Belediyesinin ekolojik dengeleri gözeterek bu yönde başarılı çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Deniz Köken, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera’ya işlemeli bakır kavanoz hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.