Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En büyük önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:01
Kaynak: İHA
En büyük önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi

NTO Başkanı Özyurt mesajında, “23 Nisan Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. İnsanlığı tehdit eden coronavirüs salgını önlemleri kapsamında bu yıl evde kalalım, evlerimizi ve balkonlarımızı bayram yerine çevirerek bayram coşkusunu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı milli birliğin kenetlenmiş ruhunu temsil etmektedir. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli bir vesiledir. Bizler de ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanı korumak çocukları korumakla başlar" sözünden yola çıkarak ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın vatanını ve milletini seven, kararlı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı ve erdemli bir birey olarak yetişmelerini sağlamak en temel hedefimizdir. Bu hedeflerimizin gerçekleşmesi için bizlerde Nizip Ticaret Odası olarak iş dünyamıza yaptığımız çalışmaların yanı sıra yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimine büyük önem gösteriyor ve destek oluyoruz. Ben bu vesile ile Milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

EVLERİMİZİ BALKONLARIMIZI BAYRAM YERİNE ÇEVİRELİM

İnsanlık için büyük tehdit oluşturan ve dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren coranavirüs salgınından korunma tedbirleri kapsamında bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının geçtiğimiz yıllarda ki şekliyle kutlanmayacağına da dikkat çeken Başkan Özyurt çocuklara çağrı yaparak “Coronavirüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında her ne kadar meydanlarda, salonlarda, okullarımızda bu yıl önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz gibi coşkulu kutlamalar yapamayacaksak ta bizler evlerimizi, balkonlarımızı bayram yerine çevirerek, evlerimizi ve balkonlarımızı süsleyerek 23 Nisan coşkusunu her zamanki gibi kutlayacağız. Burada önemli olan çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl daha büyük coşkularla kutlamalarımızı yeniden meydanlara, okullara ve salonlara taşıyacağız. Ama bu yıl sağlığımızı korumak için evde kalalım. Evlerimizi bayram yerine çevirelim” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.