Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En ekonomik makam aracı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi makam aracı olarak bisiklet kullanıp yakıttan tasarruf sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 01:36
Kaynak: İHA
En ekonomik makam aracı

Son günlerde dövizdeki yükselişten dolayı ekonomiye katkı sağlamak istediğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, bisikletin hem ekonomik hem de spor yapmak için çok iyi bir ulaşım aracı olduğunu söyledi. Çelebi, işe şoförünün sürdüğü çift pedallı bisikletle gidiyor. Şoförünün arkasındaki koltukta oturup pedal çeviren Çelebi, kurum ziyaretlerine de makam aracı olarak kullandığı bisikletle gidiyor.

"HEM EKONOMİK HEM DE ZAMANDAN TASARRUF EDİYORUM"

Yusuf Çelebi hem ekonomik olarak tasarruf ettiğini hem de trafikte daha hızlı hareket ettiği için zamandan tasarruf ettiğini belirterek, “Bisiklet çok iyi bir spor aracıdır. Spor yapan insan her zaman zinde kalır. Yoğun trafiğe takılmıyorum. Zamandan bu sayede tasarruf sağlıyorum. Yakın bir yere gitmek istediğimde daha hızlı hareket ediyorum” dedi.

"HERKESE TASFİYE EDİYORUM"

Tüm yetkililere makam aracı olarak bisiklet tavsiyesinde bulunan Çelebi, “Benim makam aracım da var ancak ben bisikleti tercih ediyorum. Tavsiyem birçok kurum ve kuruluş temsilcisinin de makam aracı olarak bisiklet kullanmasıdır. Bu sayede hem çevre kirlenmesi önlenir hem trafikte zaman kaybı olmaz hem de yakıttan tasarruf sağlanır” şeklinde konuştu.

"ŞEHRİMİZ BİSİKLET KULLANIMI AÇISINDAN UYGUN DURUMDA"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bisikleti teşvik etmek için yoğun çalışmalar yaptığının altını çizen Çelebi, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ederim. Gerçekten dokunulmadık yer bırakmadı. Bu şehri engelliler için yaşanılabilir bir yere dönüştürdü. Bir çok noktada bisiklet yolları yapılıyor. Bisiklet kullanımı gittikçe artıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.