Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enderun geleneği Şehitkamil’de yaşatılıyor

Şehitkamil Belediyesi, Osmanlı döneminden bu yana var olan Enderun usulü teravih namazı geleneğini ilçe sınırları içindeki camilerde yaşatıyor. Teravih namazını Enderun usulü kılan cemaat, bu durumun kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:33
Kaynak: İHA
Enderun geleneği Şehitkamil’de yaşatılıyor

Şehitkamil Belediyesi, unutulan manevi geleneklerin yaşatılması için çalışıyor. Geçtiğimiz Ramazan Aylarında kılınan Enderun usulü teravih namazı, bu yıl da ilçenin farklı noktalarında bulunan camilerde kılınıyor. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil ilçe Müftülüğü tarafından, Karşıyaka Merkez Camii’nde Enderun usulü teravih namazı kıldırıldı. Her 4 rekatta bir müezzinler tarafından farklı makamlarda ilahiler okunduktan sonra, imam ise o makamlara uyarak namazı kıldırdı. Namaz sonrası vatandaşlar, Enderun usulü teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

MANEVİYATI YÜKSEK BİR NAMAZ KILDIK

Enderun usulü namaz sonrası konuşan cami cemaatlerinden Bahattin Kara, “Şehitkamil Belediyesi ile Şehitkamil İlçe Müftülüğü işbirliğinde yapılan Enderun usulü namaz kılmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Bugün burada çok farklı ve maneviyatı yüksek bir namaz kıldık. İlahiler çok güzeldi, böyle bir namazı kıldığımız içinde mutlu olduk. Gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına gerçekten çok güzel bir olmuş. Ben Şehitkamil Belediyemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu programda emek alan görevli arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin sürekli olmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.