Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji tasarrufuna dikkat çektiler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Tıp Fakültesi öğrencileri ‘Enerji Tasarrufu Haftası’ nedeniyle Primemall AVM’de stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:28
Kaynak: İHA
Enerji tasarrufuna dikkat çektiler

GAÜN Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Belgin Alaşehirli ve Dr. Öğretim Üyesi Sinem Samim’in danışmanlığında gerçekleştirilen etkinlikte, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri her yıl ocak ayının ikinci pazartesi günü ile başlayan “Enerji Tasarrufu Haftası” nedeniyle açtıkları stantta hazırladıkları broşür ve afişlerle halkı bilinçlendirerek, enerji tasarrufuna dikkat çekti. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Belgin Alaşehirli, başlıca enerji kaynakları güneş, su, kömür, petrol ve elektrik olduğunu belirterek, “Enerji kaynakları sonsuz değildir, artan dünya nüfusu ve teknolojik gelişmeler enerjiye olan ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Enerji kaynaklarının bilinçli ve yenilenebilir olarak kullanılması gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakılması için önemli” diye konuştu

Halka sunulan bilgilendirmelerin kalıcı olması amacıyla da öğrenciler hazırladıkları enerji tasarrufu ile ilgili spot bilgileri içeren kitap ayraçları hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.