Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere iş bulan proje

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:41
Kaynak: İHA
Engellilere iş bulan proje

Gaziantep genelinde yaşayan ve çalışabilir durumda olan, iş arayan engelli bireyleri "Engelsiz İş Engelsiz Hizmet" projesiyle işe yerleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı, son 4 yılda 523 kişiyi işe yerleştirdi. Engellileri adeta hayata tutunduran projede; bin 287 firma ile görüşüldü. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa geliştirdiği "Engelsiz Hizmet Engelsiz İş" projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda 4 yıl içerisinde bin 262 engelli ile görüşülüp bunların 523'ü işe yerleştirdi.

Sosyolog Eyüp Çemberlitaş ve sosyolog yardımcısı Mustafa Şahin Kartal eşliğinde İŞKUR İl Müdürlüğü'ne giden ekipler, burada iş başvurusunda bulunan engelliler ile bir ön görüşme yaparak forum dolduruyor. Engelli çalıştırmak zorunda olan firmaların da listesini alan ekipler, uygun engelliyi uygun firma ile görüştürüp işe yerleştiriyor.

Haftanın 3 günü İŞKUR İl Müdürlüğü'nden aldığı engelli işsizleri Organize Sanayi Bölgesi'nde ve şehir merkezindeki firmalar ile görüştüren "Engelsiz Hizmet, Engelsiz İş" projesinin ekipleri, düzenli olarak engelliler ile işverenleri iş konusunda görüştürüyor.

2015 yılında başladıkları proje ile bugüne kadar bin 262 engelliyi bin 287 firma ile görüştüren sosyolog ekibi 523 engelliyi ise işe yerleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, kendilerine çalışma isteği ile gelen engellileri için böyle bir proje yaptıklarını ve projenin de gayet verimli olduğunu söyledi. Bu projenin hem engelli vatandaşa hem de işçi bulma durumda kalan firmaların işini kolaylaştırdığını aktaran Çelebi, "Bugüne kadar işe yerleştirdiğimiz engellilerinin yaptığı işleri duyunca diğer bireylerden bir farkı olmadığını anladık. Kendilerine fırsat verildiğinde daha fazla çalışabileceklerini göstermiş oldular" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.