Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2016 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 19:17
Kaynak: İHA
Terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te katıldığı 'Birlik ve Kardeşlik' mitingindeki konuşmasında terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus'ta, Başika'da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te 'Birlik ve Kardeşlik' mitingine katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde hitap eden Erdoğan, Gaziantep'te 55 kişinin hayatını kaybettiği bir kına gecesine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Gaziantep, terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp, Akdere Mahallemizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı; canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye'nin tüm Gaziantep'in başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır ifadelerini kullandı.

 

İDAM KONUSU

Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ’cüler için gündeme gelen idam konusunun, tüm terör örgütlerini de kapsayacak şekilde önüne gelmesi halinde imzalayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletim, idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci TBMM’dir. Çünkü oradakiler, sizin vekilleriniz. Ve yasama organı. Sizin bu talebinizi, ben kendilerine ilettim, bugün yine iletiyorum. Bunu müzakere etmeliler, ondan sonra kararı vermeli. Karar önüme geldiğinde ben düşüncemi söylüyorum. Ben bu kararı onaylarım. Neden? Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak. Burada 54, öbür tarafta 16, bu tür eylemler bunca insanımız öldürülecek. Öldürenler ellerini kollarını sallayarak gezecek veyahut cezaevlerinde beslenecek. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda halen idam cezası vardır. Kara Avrupa’sı hariç. Türkiye terör eylemlerinin ve terör yöntemlerin hiç birine teslim olmamıştır, olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“ELLERİNDE PATLAYACAK BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİKLERİNİ BİLMELİLER"

Erdoğan, terörle bu ülke insanına boyun eğdireceklerini düşünenlerin, ellerinde patlayan bombanın pimini çektiklerini bilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, “Kına töreninde kan dökenler, bu şekilde Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa, çok yanılıyorlar. İşte Gaziantep burada, peki siz neredesiniz. Akdere ve Beybahçe mahalleleriyle burada. Vatan ve Güzel Vadi Mahalleriyle, Barak, Şirinveevler Türkmenler Mahalleriyle burada Düz Tepe, Cengiz Topel, Perilikaya Mahallesi ile şehirdeki Suriyeli misafirlerimizle burada. 20 Ağustos saldırısını yapanlar da ölümleri istismar edenler de sizlerden gerekli dersi aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak, bu ülkeyi, bu memleketi dize getirebileceklerini sananlar, yarın ellerinde patlayacak bombanın pimini çektirdiklerini bilmeliler” dedi.

CERABLUS OPERASYONU

Cerablus’a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonuna da değinen Erdoğan, “Cerablus, ne oldu. Karkamış’ı rahatsız ettiler. Sürekli havan topları ile saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, 4,5, 10 sabır. Sabır, sabır. Artık yetti, gereği yapılacak dedik. Şimdi işte buyurun, Cerablus boşaltıldı. Cerablus’un sahipleri Cerablus'a yerleşmeye başladı. Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü desteği yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye ordusuna her türlü desteği verdik. Onlar da gerekli operasyonu yaptılar” şeklinde konuştu.

KURUMLARDAKİ FETÖ’CÜLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen devlet kurumlarında çalışan FETÖ’cülere de seslenerek, “Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu şarlatanın peşinden giden varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletime sesleniyorum. Bu şarlatanın peşinden gidenler varsa, karakollarımıza, savcılarımıza bildirin gereğini yapsınlar. Bunlarla birlikte yürümeyeceğiz. Vatanımıza, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza ihanet ettiler. Özel harekatımıza geldiler, bombaladılar, 53 yiğidimize kıydılar. Nasıl acımasızca F16’lar bomba yağdırdınız. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yaptılar. 36 arkadaşımız yaralandı. 6’sı şehit oldu. Gaziantep’in adeta ikiz kardeşi olan hemen yanı başımızdaki Halep, 5 yıldır 7 düvelin saldırısı altında Ne Halep, ne Gaziantep 7 düvele boyun eğdi mi. Antepli gazilik unvanını anasının ak sütü gibi her seferinde helal ettiriyor” dedi.

“ONLAR KAÇACAK, BİZ KOVALAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristler daha düne kadar sınırlarımızın ötesinden Karkamış’a taciz ediyorlardı. Şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Güneye, batıya doğuya kaçıyorlar. Onlar kaçacak, biz kovalayacak. Bu devlet hiçbir şehidin, hiç bir gazisinin kanını yerde bırakmamıştır. Bırakmayacaktır. Devletimiz, tüm imkanları ile şehitlerimizin de gazilerimizin de yanındadır. Her türlü, madden manen desteğimizi vereceğiz. Öleni geri getiremeyiz, yürekleri düşen ateşi geri alamayız. Dökülen her damla kanın hesabını soruyoruz, sormaya devam edeceğiz. Terör örgütlerin, isimleri farklı da olsa, aynı yapıyı kullandıklarını biliyoruz. Eskiden bir asala vardı, ermeni terör örgütü. Diplomatlarımızı, savcılarımızı, güvenlik güçlerimizi, iş adamlarımızı öldüren birtakım örgütler, eylem yapmak için halen fırsat kolluyorlar. Bunların diğerinden farkı yok” diye konuştu.

“TÜM DÜNYAYI ARIYORUZ, YA ONLAR YA BİZ DİYORUZ”

Erdoğan, terör örgütleri konusunda tüm dünyayı uyardığını belirterek, “Tüm dünyayı arıyoruz, bunlar konusunda uyarıyoruz, ya onlar ya biz diyoruz. DAİŞ, aziz dinimizin istismar ederek, vatandaşlarımızın kanını döküyor olsa bile eline geçen bir şey yok. Her gecenin sabahı olduğu gibi terör örgütlerinin tamamen biteceği günler de yakındır. Bu millet parmak ile sayılamayacağı gibi, kırmak ile tükenmez. İnancı uğrunda, davası uğrunda vatanı, bayrağı, ezanı uğrunda ölmek, bu millet için şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse, bin dirilen millettir” dedi.

“BİZ BU TERÖR MASKELERİNİN ARKASINDA AYNI SURAT OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Erdoğan, terör örgütlerinin Türkiye’de ve Ortadoğu’da faaliyet göstermesinin tesadüf olmadığını belirterek, “Bugün dünyanın en kanlı terör örgütlerinin aynı coğrafyada, bizim çevremizde faaliyet göstermesi, tesadüf değil. Bakıyorsunuz, birbirleri ile mücadele ediyor gibi gözüken bu örgütler, birbirleriyle mücadele değil, masumların kanını döküyor. Bu örgütlerle mücadele için gelen devletler de masumların kanının dökmekten başka bir şey yok. Bu örgütlere isim bulmaktan alfabe bile harf kalmadı. Bırakın bu sahte maskeleri. Biz hepsinin arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Vazgeçin artık bu kirli oyunlardan. Siz önce dökülen masum kanlarının hesabını verin” dedi.

“BİZ BU COĞRAFYADA HER TÜRLÜ ZORLUĞA DAYANIRIZ”

Erdoğan, “Bu kadar zulüm, dünyaya ağır gelir. Türk milleti olarak biz bin yıldır, kesintisiz mücadele ile yaşadığımız bu coğrafyada, her türlü zorluğa dayanırız. Ama çok iyi biliyoruz ki bölgeyi ve bu bölgede kana ateşe boğanlar, bu ateş kendilerine değdiğinde aynı dayanıklılığı gösteremezler” dedi.

DÜNYAYA TERÖR ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Erdoğan, tüm dünyaya terör çağrısını yineleyerek, “Gelin bir an önce bölgemizi de, ülkemizi de dünyayı da bu terör belasından kurtaralım. Biz her zaman mücadeleye hazırız. Arzumuz, barıştan, huzurdan esenlikten yanadır. Bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Sınırlarımız içerisinde veya yakınında, hiçbir terör örgütünün faaliyetine asla müsamahamız yoktur. Olmayacaktır Bölücü örgütüne yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam edecektir. DAİŞin Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen mücadeleye her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız. Gerekirse, diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız” dedi.

PYD’NİN DE KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Erdoğan, PYD terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar, mücadelenin süreceğini belirtti. Erdoğan, “PYD denilen bölücü örgütünün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 temmuz’da FETÖ’ye yol vermeyen bu milletin, diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki karlılığı da gücü de katlanarak artmıştır. Unutmayın, Allah’ın yardımı yakındır. Bu müjdeyi unutmayın. Üzerine üzerine, gideceğiz. Bu işi de Allah’ın izniyle milletçe halledeceğiz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

“BURADAKİ ACI 78 MİLYONUN ACISI”

Gaziantep’teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuşmasında, “PKK, DAİŞ, PYD hepsi maşa olarak kullanılan terör örgütleri, dışarıdan güç alarak bombalarla saldırdılar, Besna ve Nurettin’in düğününde 54 cana kıydılar. Acılarımızın hepimizin yüreğine düştü. Buradaki acı 78 milyonun acısı. Şehitlerimizin yanındayız. Emanetleri bizim emanetimiz. Onlara hep beraber sahip çıkacağız. Hiçbir terör örgütü emellerine ulaşamayacak. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, Liderimiz Erdoğan’ın arkasında 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’ye hep birlikte günlere daha fazla çalışarak taşıyacağız” dedi.

“HEDEFLERİMİZİ TUTTURACAĞIZ”

Daha sonra ise İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ismi anons edildi. Bakan Ala, konuşmak üzere platforma çıkarken, alandaki on binlerce kişi “şehitler ölmez” sloganları attı. Ala konuşmasında, “F16’ları tankları yer yüzene dar eden aziz milletim, aziz Gaziantepliler, Türkiye’nin önünün kesmek isteyenler başarılı olamayınca, bu kez terör örgütlerini maşa olarak kullanıp, bizim önümüze kesmeye çalışıyorlar. Allah’ın izniyle lider meydanlarda olunca, meydanlarda sizlerle milletimizle dolunca, biliniz ki bu memleketin önünü, hiçbir tuzak kesemeyecek. Ne kadar tuzak kurarsa kursunlar, ne kadar terör örgütünü bir araya getirirlerse, bu yürek, bu meydan sizler olduğu sürece bu ülkenin bu milletin yolu açıktır. Hedeflerimize sizlerin arkamızda durmasıyla varacağız, bu hedefleri de tutturacağız. İstikamet üzere, Allah’ın yardımı oldukça, doğru olanı sizler her zaman destekledikçe bu hedeflere varacağız. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, “Bugün birlik, beraberlik, kardeşliğimizin teminatı olan Cumhurbaşkanımız Gaziantep’teler. Bugün direnişin, dirilişin sembolü, cumhurbaşkanımız gazi şehirdeler. Hoş geldiniz. 15 Temmuz gecesi, burada çeyrek milyonu aşan hemşehrilerimizle birlikte demokrasimize, geleceğimize sahip çıktık. Hep birlikte başardık. Terör asla başarılı olamayacak. Gaziantep’te de hüsrana uğrayacak. Gaziantep üretmeye yatırıma devam edecek. Bir hafta önce buradaydık, bir terör eylemi vardı. Orada bu şehrin direncini, birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhuna şahit olduk. Allah'ın izniyle bunların hepsini aşacağız. Hiç bir güç Türkiye’nin ilerlemesine engel olamayacak. Çünkü Türkiye’yi cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok daha ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Erdoğan, ziyaret öncesi tören mangasını selamladı.

Daha sonra Valiliğe geçen Erdoğan, Vali Ali Yerlikaya'dan brifing aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bir grup çocuk karşıladı. Çocukların kendisine takdim ettiği çiçekleri alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyareti esnasında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, bazı milletvekilleri ile diğer yetkililer eşlik etti.

BOMBALI SALDIRIDA ÖLENLER İÇİN OKUNAN MEVLİTE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te bir düğünde düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin anısına okunan mevlite katıldı.

Nurettin-Besna Akdoğan'ın çiftinin kına gecesinde bombalı saldırının düzenlendiği Gaziantep'te programına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı bakanlar ile birlikte Ulucami'ye gitti. Camide terör saldırısında ölenler anısına okunan mevlite katılan Erdoğan ve beraberindekilerin, patlamada ölen ve yaralananların yakınları ile de görüştüğü belirtildi.

KONVOYDA KAZA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunda zincirleme kaza meydana geldi. Çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs ile koruma araçlarının da karıştığı kazada yaralanan olmadı.

Gaziantep Havalimanından yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hareket eden korumaları taşıyan araçlardan biri çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüse çarptı. Aralarında koruma araçlarının da yer aldığı 4 aracın hasar gördüğü kazada yaralanan olmadı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.