Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkek Hokey Milli Takımı bir üst lige çıktı

Konya'da düzenlenen EuroHockey U18 Kızlar & Erkekler Avrupa Şampiyonası Championships 3'e katılan Türkiye Milli Takımı, erkekler kategorisinde ikinci olarak Championships 2'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2018 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 02:20
Kaynak: İHA
Erkek Hokey Milli Takımı bir üst lige çıktı

Şampiyonaya Gaziantep baklavası damgasını vurdu. Gastronomi kenti Gaziantep'ten Ayıntap Baklava gönderilen baklava yerli ve yabancı sporcularla teknik adamlara ikram edilerek şampiyona adeta tatlandırıldı.

Türkiye Hokey Federasyonu'nun ev sahipliğinde Konya Saraçoğlu Hokey Sahasında düzenlenen EuroHockey U18 Kızlar & Erkekler Avrupa Şampiyonası Championships 3 sona erdi.

Kızlarda; Milli Takımımız ile birlikte Hırvatistan, İsviçre ve Ukrayna'nın katıldığı şampiyonada erkeklerde, Macaristan, Finlandiya, Ukrayna, Litvanya, Hırvatistan ve Milli Takımımız mücadele etti. Kızlarda İsviçre şampiyon olurken, Ukrayna ikinci, Hırvatistan ise üçüncü oldu. Milli takımımız kızlar kategorisinde turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Erkekler kategorisinde ise Ukrayna şampiyon olurken Milli Takımımız ikinci oldu. Bu sonuçla birlikte Milli Takımımız Championships 2'ye yükselerek ülkemiz hokey sporunda önemli bir başarıya daha imza attı.

ERKEKLER ÜST LİGE ÇIKTI

Şampiyona'dan sonra yapılan kupa töreninde Kızlarda dereceye giren İsviçre, Ukrayna ve Hırvatistan'a madalya ve kupalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Hokey Federasyonu Başkan Vekili Bayram Yüksel tarafından verildi.

Erkekler kategorisinde yapılan şampiyonluk seramonisinde şampiyon olan Ukrayna'nın kupa ve madalyalarını Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, ikinci olan milli takımımızın kupa ve madalyalarını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile Hokey Federasyonu Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Kurul Başkanı Ali Babat, üçüncü olan Hırvatistan'ın kupa ve madalyalarını Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yaman ve Hokey Federasyonu Başkan Yardımcısı Caner Erim verdi.

BAŞARILI ORGANİZASYON

Kupa töreninin ardından bir açıklama yapan Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan, Türkiye'nin son yıllarda Hokey alanında önemli uluslar arası başarılara imza attığını söyledi. Karakan, Türkiye olarak güzel bir organizasyonu daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "U18 Erkek Milli Takımımızı kutluyorum. Ülkemizin adını Championship 2'ye yazdırdı. Ev sahipliğimiz açısından muhteşem bir organizasyon gerçekleştirdik. Avrupa'dan gelen yetkililer de bunu ifade ettiler. Şimdi önümüze bakma zamanı. Her şampiyonadan sonra olduğu gibi bu şampiyonadan da dersler çıkarıp bizi daha ileri götürecek kazanımlar elde ettik" diye konuştu.

GAZİANTEP'E VE AYINTAB BAKLAVAYA TEŞEKKÜR

Başkan Karakan, uluslar arası spor organizasyonlarının Türkiye'nin tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkı sağladığını belirtirken şöyle devam etti: "Güzel bir şampiyonayı geride bırakırken, şampiyonanın en büyük sürprizi Gaziantep'ten Ayıntab Baklava'nın turnuvaya katılan sporcular ve teknik heyet için özel olarak imal ettiği baklava oldu. Gastronomi kenti Gaziantep'in dünyaca ünlü baklavasını Avrupa'nın dört bir tarafından gelen misafirlerimize tanıma imkanı buldu. Turnuvamızı tatlandıran Ayıntab Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş'ın şahsında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Uluslararası organizasyonlar ülkemizin tanıtımı için büyük önem taşıyor. Elbette bu şampiyonaya katılan sporcuların her biri ülkemiz adına birer fahri gönüllü turizm elçisi olarak ülkelerine dönüyor. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi ve özellikle ülkemizde gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlarda gerek gastronomi gerekse ülkemizle ilgili diğer alanlarda ki tanıtımın yapılması için elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz. Burada firmalarımıza önemli görevler düşüyor. Bir şampiyonada ilk kez Gaziantepli bir firma tanıtım için önemli bir adım atmış ve sporcuların unutamayacağı lezzette olan baklavamızı Gaziantep'ten göndererek gerek ülkemizin gerekse Gaziantep'in gastronomi alanında öne çıkmasına katkı sağlamıştır" dedi. "

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.