Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"ERKEN TANI HAYAT KURTARIR..."

Gaziantep Zeugma Rotary Kulubü tarafından "Erken Tanı Hayat Kurtarır" konulu program düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 07:34
Kaynak: İHA
"ERKEN TANI HAYAT KURTARIR..."

Düzenlenen programda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "200 mahallede 60 bin kişi de tarama yapıldı. Bu yaptığımız tarama sonunda kanser olduğunu bilmeyen 125 kadınımızın kanser olduğunu öğrendik. Bu taramalar yapılmasaydı kadınlarımız kanser olduğunu bilmeyeceklerdi ve erken tedaviye başlamayacaklardı" dedi.

Bir otelde düzenlenen "Erken Tanı Hayat Kurtarır" konulu programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Estetik Plastik Cerrah Opr. Dr. Dilek Avşar, Ünlü Modacı Gülnur Güneş ve Gaziantep Kadın Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Julide Aksoy katıldı.

Düzenlenen programda Meme Cerahi Uzmanı Prof.Dr. Cihan Uras, Acıbadem Hastaneleri CEO'su Arzu Karataş'ta canlı telefon bağlantısı ile konuşma yaptı. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yapılan kahvaltıda, 350 dinleyiciye Meme Kanseri konusunda erken tanı, teşhis, genç kadınlarda meme cerrahisi konularında bilgiler aktarıldı.

"1 MİLYON KADININ SAĞLIĞI BİZE EMANET"

Sağlık için kuvvetli projeler ürettiklerini ve çalışmalara devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Rotary Kulübü meme kanseri ile ilgili bir toplantı içerisindeyiz. Kadın sağlığı, çocuk sağlığı hepimiz için çok mühim. Gaziantep'te kadın dostu kent ile ilgili bir iddiası var. Kadının eğitimi, kız çocuklarının eğitimi ve kadının sağlığı ile ilgili çok önemli sosyal projeler üretiyor ve sosyal projelerimizin en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta bize ödül verdiği sağlıkla ilgili yaptığımız çalışmalar. Sağlıkla ilgili yaptığımız çalışmalarda önce bir merkez kurduk ve araştırma yaptık. 200 mahallede 60 bin tarama yapıldı. Bu yaptığımız tarama sonunda hakikaten kanser olduğunu bilmeyen 125 kadınımızın bu taramalarla kanser olduğunu öğrendik. Bu bizim için çok önemli bir sayı. Bu taramalar yapılmasaydı kadınlarımız kanser olduğunu bilmeyeceklerdi ve erken tedaviye başlamayacaklardı. O yüzden toplum bize şunu gösteriyor, kadın bilinci ve toplum bilinci çok önemli. Mutlu aile için mutlu kadın için sağlıklı kadınlar hayata devam etmesi gerekiyor. O yüzden başkanımızın yaptığı Bu çalışmalar hakikaten çok önemli. 2 milyon şehrin yüzde ellisinin kadın olduğu düşündüğümüz zaman 1 milyon kadının sağlığı bize emanet. Bizde bunun için kuvvetli projeler üretiyor ve bunun çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından plaket taktim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.