Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf biraz olsun rahatladı

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Bir yılını dolduran Covıd-19 Korona virüs salgını pandemisinden bu yana en çok zarar gören kesiminin esnaf ve sanatkarların olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:17
Kaynak: İHA
Esnaf biraz olsun rahatladı

Yeni yılın ilk üç ayına girerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açıklamasıyla öncelik kapanan meslek dalları başta olmak üzere tüm esnafı kapsayan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif borçlarının üç ay ertelenmesinin olumlu olduğunu hatırlatan Küsbeoğlu, "Verilen krediler can suyu olmasına rağmen ödeme günü geldiğinde esnafın cebinde ödeyecek para yoktu. Çünkü pandemi zincirleme tüm esnafımızı mağdur etmişti. Esnafımız adına kredilerin bir yıl ertelenmesi Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması SSK primlerinin Bağkur primlerinin bir süre dondurulması yine Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla ve ilgili Bakanlıkların genelgesiyle esnafın yapılandırılmasının ödeme tarihini ileri bir tarihe alınmasını, Esnaf Kredi Kefalet borçlarının faizsiz ertelenmesini talep etmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 01.03.2021 Pazartesi günü açıklamasıyla, uygulanan sokağa çıkma yasağı Cumartesi ve Pazar günleri kaldırılmış olup, kısıtlamanın gece saat 21:00-05:00 arası devam etmesi, bazı meslek gruplarımızın gündüz çalışma saatleri de güncellenerek biraz olsun halkımızı ve esnafımızı rahatlatmıştır.

Küsbeoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Ancak Kahvehaneler, Kıraathaneler, Kafeteryada oyun oynanması yasağı devam etmektedir. Bu vesileyle inşallah ülkemiz ve şehrimiz 1. Kategori sarı renklerde olur.

Pandemi süresince esnafımıza yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Çalışanlarımıza, İçişleri Bakanımıza, Güvenlik Güçlerimize, Maliye Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza, Teskoma, Halk Bankasına, Sayın Valililerimize, Kaymakamlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanlarımıza, Belediye Çalışanlarımıza, Oda Başkanlarımıza, Ticaret İl Müdürümüze, Ticaret Odası, Sanayi Odası, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası , Organize Sanayi Başkanlarına ve sabırla çile çeken Esnaf ve Sanatkarlar kardeşlerimize pandemiden dolayı kısıtlı çalışmalarından dolayı bizleri yalnız bırakmayan Basın mensuplarımıza Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı olarak teşekkür ederiz."

  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.