Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafa destek sürüyor

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki esnaf desteklerinin talepler doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:25
Kaynak: İHA
Esnafa destek sürüyor

Koçer, esnafın sorunlarının yakından takip edildiğini, çözüme yönelik destek ve tedbirlerin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan alındığını söyledi.

VERGİLER ERTELENDİ

Pandemi sebebiyle kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alındığını ifade eden Koçer “Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında uygulamaya konulan Esnaf Destek Paketi, COVID-19 salgınından olumsuz etkilenen esnafa bügüne kadar önemli katkılar sağladı. Yakın zamanda mücbir sebep kapsamında kapatılan işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi. İşletmeler mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.” dedi.

KREDİ TAKSİTLERİ ERTELENDİ

“Halkbank tarafından, finansman sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkarlara nakit akış imkanı sağlamak amacıyla Esnaf Destek Paketi olarak; işletme kredisi ve esnaf kredi kartı fırsatı sunulmuştu.

Halkbank tarafından sağlanan krediler kapsamında yürürlüğe konulan, 25 bin liraya kadar limitli, 36 aya kadar vadeli, yıllık yüzde 4,5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilen Hazine faiz destekli işletme kredisinden binlerce esnaf ve sanatkarımız yararlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı üzere Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecek.”

KİRA VE GELİR KAYBI DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

“Esnafımız için sunulan kira ve gelir kaybı desteğine başvuru gerçekleştiremeyenler içinse yeniden başvuru imkanı sağlanacak. Bu süreç de esnafımızın talep ve sorunları dinliyor ve takip ediyoruz. Pandemi döneminde yaşanan sorunların farkındayız. Bu sorunları ve çözüm önerilerimizi her platformda dile getiriyor ve çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Devlet, millet elele bu süreci tamamlamayı hep birlikte başaracağız.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.