Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“EVDE KAL HAREKETLİ KAL”

Korona virüsü sebebi ile evde hareketsiz kalmak sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar sağlıklı kalmak, huzurlu olmak ve bağışıklık sistemini geliştirmek için ailece evlerde spor yapılmasını öneriyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:29
Kaynak: İHA
“EVDE KAL HAREKETLİ KAL”

Dopamin Spor Kulübü Başkanı Spor Eğitmeni Egemen Aslan korona virüsü ile evde hareketsiz kalındığını bu amaçla her yaşta kişinin ev imkânlarında spor yapması gerektiğini vurguladı.

Bağışıklık siteminin güçlendirilmesi için diyetisyenlerin diyet önermediğini belirten Aslan muhtemel kilo alımlarını engellemek için evde ailece bir spor saati belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Her yaşta insanın spora ihtiyaç duyduğunu belirten Aslan, Spor aynı zamanda vücutta bulunan mutluluk hormonu dopamini harekete geçirdiğini bununda kaygıları ve stresi azalttığını söyledi.

Dopamin’in aile spor kulübü olarak, ailelere hizmet etiklerini belirten Egemen Aslan bugünlerde hepimizin ailece sağlıklı olmaya ve iyi bir motivasyona ihtiyaç olduğunu, bunu da evde hareket ile başarabileceğimizi söyledi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İHMAL EDİLMEMELİ

Özel gereksinimli çocukların bu süreçte eğitiminin önemli olduğunu vurgulan Aslan; “ Biz kurumumuzda özel gereksinimli çocukların eğitimi ile de ilgileniyoruz. Örgün eğitimdeki çocukların eğitiminin telafisi mümkün ancak özel gereksinimli çocuklar zaman ile yarışıyor. Bugüne kadar öğrendiklerini tekrar etmez pekiştirmezler ise geriye ket vurma sebebi ile öğrendiklerini de unuturlar. Özel gereksinimli aileler bu konuda çocuklarının eğitim aldıkları hocalarıve kurumları ile irtibat kurmalıdırlar. Beraber onlar ile bir makarna pişirmek bile onların gelişimine katkı sağlar. Aileler çocukları ile evde çok küçük etkinlikler ile onların eğitimine katkı sağlayabilirler” dedi.

Dopamin Spor Kulübü başkanı Egemen Aslan “Korona sebebi ile evde kalmalıyız. Ancak evde kalırken hareketli kalmalıyız. Sağlık için evde kal, hareketli kal, sporla kal, mutlu kal formülünü hayatımıza uygulamalıyız” dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.