Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Evde Kal Kitap Oku Evde Hayat Var Gaziantep”

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün sosyal medya üzerinden 14 kitap okuyan ve 14 kurala uyan çocuklara dünyaca ünlü Gaziantep baklavalarından hediye edeceğini açıklaması üzerine kampanyaya destekler gelmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2020 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 22:20
Kaynak: İHA
“Evde Kal Kitap Oku Evde Hayat Var Gaziantep”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye olarak kitap desteği ile kampanyada yerini alacaklarını açıkladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs ile ilgili olağanüstü bir dönemden geçildiğini aktaran Vali Davut Gül, konu kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uymanın önemine değinerek “Bu tavsiyelerden en önemlisi 14 kuralına uyulması, yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca kendilerini izole etmesi ayrıca da olabildiğince evde kalarak evde bir yaşamın canlanması, dışarıya olabildiğince çıkılmaması” dedi.

Tedbirler kapsamında Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği içerisinde okulların da tatil olduğu süreçten istifade ederek çocukları kitap okumaya özendirmek istediklerini belirten Gül, “Bununla beraber her öğrencimizin 14 kitap okumasını, okuduğu kendi el yazısı ile 14 sayfa çıkarmasını, çıkardığı özeti okullar açıldıktan sonra sınıfında öğretmenin huzurunda sunum yapmalarını istedik. Bunu yapan öğrencilere de hiçbir sınırlamaya tabi tutmadan dünyaca ünlü Gaziantep baklavalarından bir tepsi hediye edeceğimizi söyledik. Bu aşamada Büyükşehir Belediyemiz çocuklarımıza kitap hediyesi ile kampanyamıza destek vermek istedi” diye konuştu.

Kampanyaya verdiği destek için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür eden Gül, “Hep konuştuğumuz Gaziantep Modeli, krizi fırsata çevirme, birlikte iş yapma kültürünü görüyoruz. Belli ki belirli bir süre daha evde duracağız. Evde durduğumuz süre içerisinde de aile içi iletişimin artması, kitap okuma oranının artması, şehrin tanıtılması, çocukların anne babaları ile daha çok vakit geçirebileceği materyalleri, kitapları Büyükşehir Belediyemiz temin etti” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, küresel bir sorunla ulusal mücadele edildiğini söyleyerek, “Panik yok tedbir var diyoruz. Evde kal Türkiye’m evde kal Gaziantep’im diyoruz. Evde hayat var diyoruz. İşte bu başlıklar içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Valimin başlatmış olduğu kampanyaya destek için buradayız. Okul öncesinden başlamak üzere boyama kitapları, puzzlar, ilköğretim, ortaokul ve lise kitaplarımız mevcut. Milli Eğitim Bakanlığımızın onayladığı yaklaşık 200 bin kitabımızı çocuklarımızla buluşturuyoruz. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kampanyasını sonuna kadar destekliyoruz. Bizim bir kampanyamız daha var; ‘Spor Kenti Gaziantep’ diyoruz. Evde hayat var diyoruz, evde hayat varı Spor Kenti Gaziantep ile birleştiriyoruz ve her çocuğumuza ailece oturup oynayacağı bir satranç takımı hediye ediyoruz. Satranç takımımız ile birlikte bu kurallara uyan, 14 kurala uyan, bu kitapları okuyan çocuklarımıza da çok güzel bir hediyemiz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 100. yıla gidildiğini vurgulayan Şahin, “Gaziantep Savunmasını çok güzel bir Panoramik Müze ile destanlaştırıyoruz. Bu monopolü oyunumuzda ailece oynanacak, 400 soruluk cevaplı bir oyunumuz var. Mithat Enç hocamızın Kültür AŞ’nin kitaplarını da hediye ediyoruz. Birlikte yeneceğiz, birlikte başaracağız” diye konuştu.

Açıklamalar sonrasında virüsle mücadele kapsamında 14 kurala uymaları noktasında vatandaşlara çağrıda bulunularak bu süreci olabildiğince evde geçirmeleri istendi.

Evde Kal Gaziantep

Evde Hayat Var.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.