Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evsiz köylüler

Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Kaşyolu mahallesinde köylüler her an evsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:58
Kaynak: İHA
Evsiz köylüler

Ekim ayında Doğanpınar barajına sular verilmeye başlanacak haliyle köyümüz sular altında kalacak ama bizim gidecek ne evimiz nede yerimiz yok diyerek feryat ettiler.

Köylüler, sorunlarını ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yâda Başbakan Binali Yıldırım'ın çözeceğine söyleyerek devlet yetkiliklerimiz sesimizi duymasını istiyoruz dediler

DUYUN SESİMİZİ

Köylülerden Halil Kılınçlar, buralar bize atalarımızdan ve dedelerimizden kaldı diyerek "Köyde fakir insan çok. Devlet Su İşleri ilk geldiği zaman evlerinizin parasını vereceğiz dediler fakat şu anda veremeyiz mahkeme kararlı alın diyor. Kaymakam, Valimiz veya Fatma Şahin gelip de halimizi görmesini istiyoruz. Bu köyler ata toprağımız. 100-150 yıldan beri oturan var. Köyümüzü baraj altında kaldıktan sonra buradaki fakir aileler nereye yerleşecek. Ev yaptıracak ne paraları var nede arazileri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım sesimizi duymasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

KÖYLÜ MAĞDUR DURUMDA

Köylülerin sorularını dile getiren Kaşyolu eski muhtarı Mehmet Bulut, üç yıl geçti halen evlerin yapılmadığını söyleyerek "Devlet bazı arazilerimizi istimlâk etti. Bizden paralar kesildi, ama şu anda yapılan bir ev yok. Köylü mağdur durumda. Yetkililer önceden geldi, sözler verdiler, bu konuda dilekçede yazdık ama Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bir geri dönüşüm olmadı" dedi.

Bulut köylü olarak isteğimiz bize söz verilen evlerin yapılması veya oturmuş olduğumuz evlerin istimlâk bedeli hakkının ödenmesi şeklinde konuştu.

DİĞER KÖYLERE İMRENİYORUZ

Hüseyin Kanuşağı, 3-5 yıldan beri evlere tamir yapamadığını belirterek "Burası bizim ata yurdumuzdur. Bizi buradan kaldırıyorsunuz, ama bize de ev yapmak zorunda değiller mi? Şu durumda ne alt yapı var nede başka bir şey var hiçbir şey yok, başka köylere imreniyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz" diye konuştu.

Köylülerden Münevver Çelik ben 80 yıldan beri bu köyde oturuyorum diyerek "Gidecek yerim yok, evim yok, zaten toprak eve de bir şey vermiyorlar. Mağdur olduk, meydanda kaldık. Başımı koyabileceğim bir ev versinler yeter" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.