Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fadıloğlu, Antep’e Gazilik Unvanı verilişini kutladı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:59
Kaynak: İHA
Fadıloğlu, Antep’e Gazilik Unvanı verilişini kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Antep’i Gazilik ile onurlandıran, bizlere üzerinde onurla ve başı dik yaşadığımız bu toprakları 97 yıl önce emanet eden o büyük destanın aziz kahramanlarını; şehitlerimizi ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz herkesi bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ecdadımız, 6317 şehit verme pahasına Antep’i düşman işgalinden kurtardı. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi gücüyle işgale 11 ay dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazilik’ unvanı verdi. Böylece şehir Gaziantep adıyla anılmaya başlandı. Fransızlar, Ankara Antlaşması’nın ardından 25 Aralık 1921 de şehri boşalttı ve Gaziantep iki yıl süren işgalden kurtulmuş oldu. Gazi şehrimizin Gazi adaşı Mustafa Kemal Atatürk de Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını: ‘Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler’ sözüyle veciz bir şekilde ifade etmiştir.

Gaziantep’in kurtuluşunun eşsiz kahramanları, savaştı ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz bu aziz vatanı bizlere en değerli miras olarak bıraktı. Bu destansı mücadeleyi, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek, aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Destansı Antep savunmasında sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.

Antep’i Gazilik ile onurlandıran; bizlere, üzerinde onurla ve başı dik yaşadığımız bu toprakları 97 yıl önce emanet eden o büyük destanın aziz kahramanlarını; şehitlerimizi ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz herkesi bir kez daha rahmetle anıyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.