Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Farklı bir sergi

Öğretim Üyesi Nuri Yavuz’un kömürleşmiş ağaç dallarından elde edilen kalemlerle çeşitli teknikler kullanılarak yaptığı portelerin yer aldığı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:14
Kaynak: İHA
Farklı bir sergi

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Nuri Yavuz’un ‘Porteler’ konulu 6. Kişisel resim sergisi, İl Halk Kütüphanesi Münif Paşa Sergi salonunda açıldı.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası kişisel ve karma resim etkinliğine katılan Nuri Yavuz, akrilik boya, yağlı boya ve karışık tekniklerde eserler üretiyor. Forex üzerine doku temelli, disiplinlerarası uygulamalarla ip ve kancalardan oluşan malzemelerle üretilmiş resimler sanatseverlerin ilgisini topladı.

Söğüt, asma ve ceviz ağaçlarının kömürleşmiş dallarından elde edilen kalemlerle yapılan potre resim çalışmalarıyla duygu ve düşüncelerini tuvale yansıtmaya çalıştığını belirten Nuri Yavuz, insan psikolojisini resmetmeye çalıştığını dile getirdi.

Gaziantep’te sergiye gösterilen ilginin kendisini memnun ettiğini belirten Yavuz “Gazianteplilerin sanata gösterdiği ilgi ve resimlerimi beğenileri beni mutlu etti. Gaziantep sanayisi kadar sanatı ve sanatçıya verdiği önemiyle de dikkat çeken bir kent. Misavirperverliklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Münif Paşa Sergi salonunda açılan sergi 2-9 mart tarihleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.