Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ operasyonu

Gaziantep'te FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonda, örgütün üst düzey mensuplarına verilen ve nişan olarak kullanılan 'Kıtmir' duasının bulunduğu madalyon ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 17:03
Kaynak: İHA
FETÖ operasyonu

Gaziantep Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'ye finans sağlayan şahıs ve bu şahıslara ait 3 ayrı şirkete operasyon yapıldığı bildirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda ve şirket yetkililerinin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda E.K. isimli şirket yetkilisi gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise el yazısı ile Arapça harflerle gümüş üzerine yazılan ve kolye şekline getirilen, illerde FETÖ/PDY örgütü içerisinde üst düzeyde bulunan örgüt mensuplarına verilen ve örgüt mensupları tarafından örgütün nişanı olarak kullanılan bir adet 'Kıtmir' duasının bulunduğu madalyon ele geçirildi. Ayrıca FETÖ/PDY örgüt lideri tarafından yazılan içerisinde iki adet şiir bulunan tablo, yasaklı yayınlardan Feza yayıncılığa ait "insanlığın iftihar tablosu" isimli bir adet kitap, yasaklı yayınlarından Nesil yayınlarına ait "İnsanı Uçuruma Götüren Sözler" isimli bir adet kitap, bir adet 5 dolar, bir adet 10 dolar, bir adet 100 dolar, bir adet 50 Euro, bir adet 50 pound ile şirketlere ait muhasebe kayıtlarının bulunduğu çok sayıda doküman ve dijital veriye el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.