Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Filistin'e sahip çıkmalıyız"

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:31
Kaynak: İHA
"Filistin'e sahip çıkmalıyız"

Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "Bugüne kadar hiçbir ABD Başkanı bunu neticelendirecek adımı atma cesareti gösterememiştir. ABD'nin çıkışı Ortadoğu'da ateşe benzin dökmekten başka bir şey değildir" dedi. 

Kaya, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planına ilişkin, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Başkanlığın bedelini ödemeye" başladığını söyledi.

"ORTADOĞU BARIŞI TEHLİKEYE DÜŞER"

ABD'nin, 1960'lı yıllardan itibaren büyükelçiliğin Tel-Aviv'den Kudüs'e taşınmasını tartıştığını hatırlatan Kaya, "Bugüne kadar hiçbir ABD Başkanı bunu neticelendirecek adımı atma cesareti gösterememiştir. ABD'nin hamlesi ateşe benzin dökmekten başka bir şey değildir. Bu adım, Ortadoğu barışını görünmez bir geleceğe taşır." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurula da değinene Kaya, "Gayet coşkulu bir genel kurul yaptık. Yönetimde bazı isimler yenilendi. 2018 yılında bir seçim olacağını öngörüyoruz. Vatanını, milletini seven siyasi bir hareket olarak, seçimlere hazırlanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.