Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Film Yönetmeni Kürşat Kızbaz GAÜN’de

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "İlahi Aşkın İzinde" konulu söyleşide konuşan Yönetmen Kürşat Kızbaz öğrencilere, “Yılmayın hayallerinizin peşinden gidin” önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:41
Kaynak: İHA
Film Yönetmeni Kürşat Kızbaz GAÜN’de

15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi öncesinde Rektör Prof. Dr. Ali Gür’e nezaket ziyaretinde bulunan Kızbaz, Somuncu Baba, Aşkın Sırrı ve film müziklerinin yeraldığı DVD’leri, Gür de Kızbaz’a Halep’te Adım Adım Osmanlı’nın İzinde Kitabı’nı hediye etti. Ziyarette konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılmasının son derece önemli olduğunu, bu konuda yönetmenlere büyük iş düştüğünü ifade etti.
“Yılmayın, hayallerinizin peşinden gidin“
Yönetmenlik kariyerinin öğrencilik yıllarında çektiği belgesel film “Çanakkale Destanı 1915 ile başladığını belirten Kürşat Kızbaz, öğrencilere “Yılmayın, mutlaka hayallerinizin peşinden gidin. Ben sizin yaşlarınızda, sahnelerdeki canlandırmalar için Genel Kurmay Başkanlığı’nın kostüm ve silah desteği sağladığı, TRT’nin desteklediği bir belgesel çektim ve filmim yurt dışında en prestijli salonlarda yapılan galalarla izleyicisiyle buluştu. Uzun süre TRT’de yayınlandı” dedi. Üniversitenin ilk yıllarında sosyal ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu bu belgesel proje ile bizzat tecrübe ettiğini söyleyen Kızbaz, “Çektiğim filmlerde de sosyal ilişkilerim işlerimde hep kolaylık sağladı. Lütfen bunu yabana atmayın. Bazen uzun uğraşlarla görüşmeye imkan bulamayacağınız makamdaki insanların iznini gerektirdiği için size zaman kaybettirebilecek. Çok basit bir çekimi bir hizmetli ağabeyin, bir hasta bakıcının ya da çaycının küçük bir toleransıyla halledebiliyorsunuz. Elbette bu çok spesifik bir örnek ama iyi ilişkiler kuracağınız kişilerin hep mevki sahibi olması gerekmediğine dair önemli bir detay olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Özellikle Radyo TV Bölümü öğrencilerinin bulundukları ortam ve coğrafyanın kıymetini bilmesi gerektiği vurgusunu yapan Kızbaz, “Çünkü, hikayelerle dolu bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Görün, gösterin. Bugün tekrar öğrenci olma şansım olsaydı Gaziantep’te okumayı tercih ederdim. Çünkü bu şehir bir senarist ya da yönetmene ilham verecek pek çok unsuru içinde barındırıyor. Çok şanslısınız, kıymetini bilin” diye konuştu.
GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda, kısa özgeçmişi ile birlikte çektiği filmlerin fragmanlarının gösterimiyle başlayan söyleşi, yönetmenin tecrübe ve geleceğe yönelik önerilerini paylaşmasının ardından öğrencilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi. Söyleşi sonunda yönetmen Kızbaz’a teşekkür eden GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.