Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAGİAD’DA EKONOMİK GÜNDEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ ve Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Uğur Civelek’in katılımlarıyla Ekonomi Gündemi değerlendirme toplantısı GAGİAD dernek merkezinde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:34
Kaynak: İHA
GAGİAD’DA EKONOMİK GÜNDEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Ekonomi Gündemi değerlendirme toplantısına GAGİAD 2.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GAGİAD geçmiş dönem başkanları ve GAGİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel; “Oyunun kuralları değişiyor, globalleşmenin yerini ticaret savaşları, ardına kadar açılan sınırların yerini yüksek duvarlar alıyor. Gelinen noktada hepimizin yarın ile ilgili kafasında soru işaretleri var ama öte tarafta ve daha önemli olarak bu ülkeye ve insanlarına; ülkemizin aydınlık geleceğine büyük inancımız var. Bu sorunların üstesinden en nihayetinde geleceğiz ancak çekilen sıkıntıların hem kamu hem de özel sektörün ders çıkarmasına vesile olmasını, pozitif sonuçlar doğurmasını ümit ediyoruz” dedi.

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Uğur Civelek ise; “Ekonomide oldukça ciddi bir açmaz ile karşı karşıyayız. Döviz kuru ve maliyet kökenli enflasyon baskılarındaki eğilimleri geriletmeye çalıştığımızda, umulan kaynak girişi gerçekleşmediği için ekonomi nefes almakta zorlanıyor. Yurtdışından kaynak girişi ekonomimizin toparlanması ve kredi mekanizmasının çalışması için çok önemli.” dedi.

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise; ”İş dünyası harcama önceliğini ve finansman tarzını sorgulamalı. İyimserlik ya da kötümserlik anlatmaya alışmak anlamlı değil. Gerçekçi olmak önemli. Gerçeklikten koptuğunuzda risklere karşı korumasız kalabiliyorsunuz. Sebep sonuç ilişkisini kuramadığınız bir şeyi öyle de böyle de olur dersek, riskler karşısında savunmasız kalabiliriz” yorumunu yaptı.

GAGİAD üyelerinin ekonomiye yönelik sorularının da yanıtlandığı toplantı GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel tarafından GAGİAD Ormanında Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Uğur Civelek adına dikilen 27 fidan sertifikası ve plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.