Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAGİAD'dan kadınlar günü kutlaması

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Müge Tezel 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yayımladığı mesaj ile kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:55
Kaynak: İHA
GAGİAD'dan kadınlar günü kutlaması

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, yayımladığı mesajında kadının toplumdaki yerinin önemine dikkat çekerek, "Nüfusumuzun yaklaşık yarısını, toplumun en önemli yapı taşını oluşturan, geleceğimizi emanet ettiğimiz, ellerinin değdiği her işte olumlu bir etki bırakan kadınlarımızın kadınlar gününü canı gönülden kutluyor, iş hayatında, sosyal hayatta, siyasette, insan unsurunun olduğu her yerde kadınlarımızın daha aktif bir rol almasını diliyorum. Bu vesile ile kadınlarımızı özellikle genç kadınlarımızı iş hayatında daha da aktif bir biçimde görmek istediğimizi, kadın haklarının yasallaştırılmasında dünyada öncülük etmiş bir ülkenin vatandaşı olarak kadınların ve erkeklerin eşit şekilde temsil edildikleri günleri dört gözle beklediğimizi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Müge Tezel ise cefekar ve çalışkan Türk kadının her platformda temsil edilmesi ve toplumda fark oluşturan kadınların artmasının en büyük temennisi olduğunu vurguladı. Müge Tezel'in mesajında, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yıllar önce “Daha emin ve doğru adımlarla yürüyeceğimiz bir yol vardır: Türk kadınını çalışmalarımıza ortak kılmaktır.” sözleri ile ifade ettiği gibi cefakar ve çalışkan Türk kadınının her platformda temsil edilmesi, ülkesinin kalkınması için çaba sarf etmesi gerekmektedir. Bu çaba evde vatan için evlat yetiştirmekten devlet kurumlarında çalışmaya, kendi işini yapmaya kadar geniş bir yelpazede tezahür edebilir. Önemli ve esas olan kadınlarımızın kapasitesinin ve gücünün farkında olarak ülkemizin geleceği için erkeklerimiz ile birlikte eşit koşullarda çalışmasıdır. Toplumumuzun her alanında yer alan ve fark yaratan kadınlarımızın sayısının hızla artmasını diliyor, daha güzel yarınlar için hayatımızda kadınların daha aktif rol oynadığı bir gelecek ümit ediyor, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.