Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAİB'te seminer

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve karşılıklı istişare toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:32
Kaynak: İHA
GAİB'te seminer

Toplantıda Genel Sekreterlik çalışanları tarafından değişen mevzuata ek olarak Bakanlık talimatları ışığında son gelişmeler hakkında çeşitli bilgiler verildi. Düzenlenen seminerde İhracata Yönelik Devlet Destekleri mevzuatlarında yapılan değişiklikler ile, 01 Nisan 2018 tarihinden itibaren İhracata Yönelik Devlet Desteklerine ilişkin tüm başvuruların Elektronik İmza Ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı (KEP) yoluyla yapılmasının zorunlu hale getirildiği, bu tarihten itibaren her türlü destek başvurusu ve bu konu ile ilgili her türlü yazışmanın, yetkili kişinin elektronik imzası ile şirkete ait KEP adresi aracılığıyla yürütülmesi gerektiği açıklandı. Konularla ilgili katılımcıların soruları da yanıtlanırken yeni uygulamalarla işlemlerin daha hızlı ve kolay yapılacağı açıklandı.

İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir ÇIKMAZ, yaptığı yazılı açıklamada artık İhracata Yönelik Devlet Destekleri'nin işleyişinde yeni bir dönemin başladığını, bu konuda firmalara yol gösterici olmak amacıyla firmalarca yapılan teknik altyapı çalışmaları ve diğer hazırlık sürecinde yaşanan sorunların dile getirilebileceği bir ortam oluşturulduğunu ve çözüm önerilerinin tartışıldığını dile getirdi. İhracata Yönelik Devlet Desteklerile ilgili yapılan değişikliklerin üyelere bütün detaylarıyla anlatılması için çeşitli dönemlerde seminerler düzenlendiğini belirten Başkan Çıkmaz, firmalara konunun önemini sürekli anlattıklarını, yeni dönemde uyulması gereken hükümlere dair bilgilendirme yapıldığını belirtti. Yeni dönemde karşılaşılabilecek zorlukların daha iyi anlaşılması için düzenlenen seminerlerin başarılı geçtiğini belirten Başkan Çıkmaz firmaların gerekli teknik altyapılarını bir an önce hazırlamaları gerektiği de sözlerine ekledi. Başkan Çıkmaz, firmaların iç içleyiş yapılarını bu açıdan gözden geçirmeleri gerektiğini, destek başvuruları ve teknik altyapı konusunda firma içerisinde bir üst düzey koordinasyon sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

GAİB HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEKTİR

Yeni uygulamalarla ilgili firmaların sürece adapte olmasında GAİB bünyesinde görevli uzmanların firmalara gerekti teknik desteği vereceğini de açıklayan Başkan Çıkmaz, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken duyarlılığı her zaman sergilediklerini, Genel Sekreterlik çalışanlarının da firmalara yardımcı olmak adına kendilerini firmaların yerine koyacak şekilde duyarlı davrandıklarını, gelişmelere hep açık olduklarını belirterek değişimlere anında uyum sağlama konusunda personeline güvendiğini dile getirdi. Çalışma arkadaşlarının firmalara yaklaşımı ve çözüm odaklı yaklaşımları konusunda diğer Genel Sekreterlikler arasında ayrı bir yeri olduğuna inandığını vurgulayan Çıkmaz, firmaların ihracat ve ihracat destekleri ile ilgili her konuda Genel Sekreterlik çalışanlarına danışabileceklerini, personelin bu konuda gereken özen ve yardımı göstermekte olduğunun altını çizdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.