Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAPPLAST kapılarını açtı

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:28
Kaynak: İHA
GAPPLAST kapılarını açtı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği’nin (GAPLASDER) desteği ile AKORT Fuarcılık tarafından organize edilen ve bölgede ikinci defa düzenlenen Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı (GAPPLAST) Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açıldı.

 

GAPPLAST fuarına, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’nin yanı sıra birçok firma yetkilisi katıldı.

“TÜRKİYE’NİN 6. SEKTÖRÜ”

Açılış konuşmasını yapan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik sektörünün Türkiye’nin 6. Sektörü olduğunu belirterek,“Sivil toplum örgütü olarak plastik sektörünü temsil ediyoruz. Plastik sektörüne baktığımızda Türkiye’nin başarılı örneklerinden birisi. Niye? Dünya’da en büyük Türkiye’nin 6. Sektörü. Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci en büyük sektör. Dolaysıyla baktığınız kaç tane böyle sektörünüz var. Avrupa’da ikinci, dünyada altıncı olan. Çok kıymetli bir sektör. Bu kadar büyük sektörün kendi içinde de katma değeri arttıran bir çok çalışması var. İller Bankası bu konuda çok aktif. Gaziantep bizim için çok önemli. Çünkü Gaziantep gerçekten plastik sektörünün kitlesini, hacmini, oluşturan bir şehir. Bu kadar önemli bir şehirde böyle bir fuarın olması bizim için çok önemli” dedi.

“FUARLAR ŞEHRİ GAZİANTEP”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise hedeflerinin Gaziantep’i fuarlar şehri yapmak olduğunu söyleyerek “Bugün buruk bir açılış yapıyoruz. Hayat devam ediyor. Dün milletvekili kardeşimiz olan Abdülkadir Yüksel’i toprağa verdik ama bir yandan da hayatın gerçekleri devam ediyor. 2001 yılında Gaziantep’te fuar organizasyonları başladığında o zaman Gaziantep Sanayi Odası Başkanı olma sıfatıyla gelecek adına önemli bir hedef koymuştuk. Burayı fuarlar şehri yapmak ve Gaziantep’te her ay bir fuar organizasyonunun olmasını hesap etmiştik. Çok şükür bu yıl da önemli mesafeler kat ettik. Bizden sonra da Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu bunu çok daha iyi yerlere taşıdı. Dün açıklanan fuar takviminde Gaziantep 2018 yılında 9 fuar aktivitesi yapacak ki bu şimdiden açıklanan. Daha sonra eminim ilave yapılacaktır. 2018 yılında Gaziantep’in 12 fuar ev sahipliği yapacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’de şuanda Gaziantep açtığı fuar sayısı itibariyle 7. sırada ama toplam metrekare olarak baktığınızda 5 veya 6. sırada yer alıyor. Bu da bizim gerek ihracatta aldığımız 5. Sıra gerekse diğer alanlarda markalaşmada, endüstriyel tasarımda birçok başarımızda edindiğimiz yeri teyit etmiş oluyor. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geleceğe doğru emin adımlarla yürüyoruz. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV)’nın burada olması çok önemli. Sektörün çok önemli bir temsilcisi” ifadelerine kullandı.

“GAZİANTEP FUARCILIĞI ÖĞRENDİ”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise Gaziantep’in fuarcılık konusunda kendini tüm dünyaya gösterdiğini söyleyerek, “Gaziantep fuarcılığı öğrendi. Gaziantep fuarcılığı kendine özgüveninin en güzel eseri olarak sadece kendi şehrinde değil tüm Türkiye’ye tüm Dünya’ya gösterdi. Bir panayır çadırı gibi bir yerden başlayarak uluslararası fuar yapmayı dünyanın her yerinden misafirin mal alacağı, mal satacağı kişileri buyur etmeyi bu Gazi şehre getirmeyi ve onlarla beraber hasbihal ederek geleceğe ümitle bakmayı öğrenen bir şehir. Sanayi odamız, ticaret odamız, ihracatçılar birliğimiz ile birlikte hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PLASTİK SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da plastik sektörüne destek verilmesi gerektiğine değinerek, “ İkincisini düzenlediğimiz plastik fuarımız ülkemiz için çok önemli. Dünyada 6’ıncı Avrupa’da 2’inci büyük sektör. Tabi buna dünyada payımıza düşenine bakmamız lazım. Dünyada payımıza baktığımız zaman bu sektörün en büyüğü Çin yüzde 21’ini temsil ediyor. Türkiye olarak biz daha yüzde 4’lerdeyiz. Demek ki önümüzde alınacak çok yol var. Bu yolu hep birlikte kat ettiğimiz taktir de ülkeye katacağımız değerleri düşünün. Biran önce plastik sektörünün desteklenmesi gerekiyor. Yalnız bu yerel firmaların tek başına yapabileceği bir güç değildir” dedi.

“YÜKSELEN BİR TREND İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya ise bu GAPPLAST Fuarının önümüzdeki yıllarda yükselen bir trend içerisinde olacağını vurgulayarak, “Gaziantep Sanayi Odası desteği ile Akort fuarcılık tarafından düzenlenen ve plastik ambalaj ve hammadde firmalarının katıldığı GAPPLAST 2017 Plastik Ambalaj Kimya Teknolojileri Hammadde ve Ürünleri fuarını bugün açıyoruz. Plastik sektöründe çok önemli paya sahip olan Gaziantep’te düzenlenen GAPPLAST 2017 Plastik Ambalaj Kimya Teknolojileri Hammadde ve Ürünleri fuarı önümüzdeki yıllarda yükselen bir trend içerisinde olacaktır. Ülke ya da bölge ekonomisinin vitrine olan ve gerek yurtiçi gerek yurt dışından gelen firmaların ürün ve hizmet tanıtımının yapıldığı fuarlar üreticiden tüketiciye olan yolun daha da kısalmasına katkı sağlamakta ve oluşan rekabet ortamı sayesinde kalitenin artmasında da önemli rol oynamaktadır. Çok önemli üretim yeri olan Gaziantep’te yurt içi ve yurt dışı merkezli firmaların katılımıyla gerçekleştirilen fuarın sektöre, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Desteklerini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen heyet fuarı gezdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.