Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"GASİMEP PROJESİ ÜLKEMİZE MODEL OLACAK"

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:22
Kaynak: İHA
"GASİMEP PROJESİ ÜLKEMİZE MODEL OLACAK"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak, GSO ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında gerçekleştirilen protokol ile hayata geçirilen, Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi'nin (GASİMEP) ülkemiz için model olacağını söyledi.

Hacı Sani Konukoğlu Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programında, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak öğrencilere GASİMEP hakkında bilgiler verdi.

Sanayi odası olarak mesleki eğitimle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başar Küçükparmak, Gaziantep'ten başlayarak mesleki eğitimin çok daha iyi yerlere gelmesi adına çaba sarf etmeye karar verdiklerini, bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Üreten bir ülke olmak için mesleki eğitim üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Küçükparmak, "Artık sadece üretmek yetmiyor, bunun yanında katma değerli ürün geliştirmek gerekiyor" dedi.

Bunu sağlamak için gençlerin güncel ve teknolojik bir eğitimle üretime kazandırılmasının önemine işaret eden Küçükparmak, şöyle devam etti:

"Bunun da kilidi mesleki eğitimden geçiyor. Bu yüzden GSO olarak Gaziantep'ten başlayarak, 'nasıl bir fark oluştururuz' diye yola çıktık. Ülkemizdeki ve başka ülkelerdeki modelleri inceledik. Sonuç olarak da GASİMEP ortaya çıktı. Amacımız sanayi ile mesleki eğitimi bir araya getirip ikisini bir bütün olarak yürütmektir."

Projenin, GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde 2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlandığını kaydeden Küçükparmak, "Hem teorik hem de uygulamalı eğitim içeren projemizi önce Gaziantep'te daha sonra tüm Türkiye'de yaymayı hedefliyoruz. GASİMEP'e 9. sınıfı bitirmiş gençlerimiz Mesleki Beceri Testi (MEBET) ile kayıt yaptırıyor. Proje kapsamında şu ana kadar ön başvuru formunu doldurup yetenek testine girmiş 23 öğrencimiz personel öğrenci olarak kabul edildi ve personel öğrenciler; makina, elektrik elektronik ve mobilya alanlarına yerleştirilerek, işletmelerin kalifiye eleman beklentisi doğrultusunda projemizde yer aldılar. Firmalarımızın yoğun talepte bulunduğu GASİMEP'te öğrencilerimiz haftanın 2 günü GSOMEM'de mesleki eğitim görüyor, 3 gün de ilgili işletmelerde mesleki eğitimlerine devam ediyor. Firmalar ile eşleştirilen personel öğrencilerimizin performanslarını firma ziyaretleri ile takip ediyoruz. Şu ana kadar çok güzel dönüşler aldık. Firmalarımız çok memnunlar. Firma taleplerimiz de artarak devam ediyor. Bugün için talepte bulunan firma sayımız 180'i geçti. İnşallah önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda tüm talepleri karşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Küçükparmak, 3 yıl boyunca işletmenin personel öğrencisi olarak eğitimini tamamlayacak gençlerin maaşları, iş kazası ve sağlık sigortası giderlerinin devlet desteği kapsamında olduğunu belirterek, "Mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması, sanayinin kalifiye personel probleminin ortadan kaldırılması, ülkemizin her alanda ileriye gitmesi açısından çok önemli. Sizleri geleceğe hazırlayacak, meslek ve iş sahibi olmanızı sağlayacak bu projeden faydalanmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başar Küçükparmak'a, Hacı Sani Konukoğlu Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Kar tarafından öğrenciler tarafından yapılan hediye takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.