Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GASMEK KURSLARI SINIRLARI AŞTI

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 14:02
Kaynak: İHA
GASMEK KURSLARI SINIRLARI AŞTI

28 değişik alanda 260 branşla yaklaşık 16 bin 200 kişiye eğitici ve öğretici kurslar veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bir kurs da Kosova’da açtı. GASMEK burada, “Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef” kursu düzenledi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GASKEK’in sosyal medya üzerinden yaptığı palaşımları gören Kosovalı bayanlar kendilerinin de bu kurstan yararlanmaları için istekte bulundular. Talebi değerlendiren GASMEK yönetimi ise Kosova’nın Prizren kentinde “Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef” kursunu faaliyete geçirdi.

GASMEK’in Orkide Prizren Kadınlar Derneği ile beraber yürüttüğü projede derneğin Prizren’deki ofisinde “Elde Antep İşi ve Kağıt Rölyef” alanlarda öğretmen yetiştirme kursları düzenlendi.

GASMEK tarafından gönderilen iki bayan eğitmen, hızlandırılmış şekilde yaklaşık 40 bayana 3 ayrı grup, 2 ayrı branşta kurs veriyor. Orkide Prizren Kadınlar Derneği’nin bu projelerindeki kurs öğretmenleri ve kurs malzemeleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor.

Orkide Prizren Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, “Dernek olarak özellikle Kosova’mızın kültür başkenti ve turizm merkezi Prizren’de mesleki el sanatlarının geliştirilip kazandırılmasına ve bu sayede kursiyerler yetiştirip kadınlara çeşitli alanlarda iş olanakları sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile irtibata geçerek bu konuda destek talebinde bulunduklarını ifade eden Kervan, “Kendileri de hiç düşünmeden seve seve kabul ettiler ve bu kurslarımız başlamış oldu. Bize destek veren Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ve sevgilerimizi iletiyorum. Kendilerinin bu desteği sayesinde, kurslarımızda bu iki branşta eğitim alan kursiyerlerimiz; turistik ve hediyelik eşya, desen üretimi yapan işletmelerde, çeyiz, el nakışı üretimi yapan atölyeler, moda evleri gibi yerlerde çalışabilir, hatta evlerinde üretim yaparak gelir elde edebilirler” ifadelerini kullandı.

Kervan, bu süreçte kendilerinden desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy’a da teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.