Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GASMEK, YKS’DEKİ BAŞARISI İLE YİNE GÖZ KAMAŞTIRDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e 2, ilk 500’e 6, ilk bine ise 9 öğrencisinin girmesiyle göz kamaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2021 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:17
Kaynak: İHA
GASMEK, YKS’DEKİ BAŞARISI İLE YİNE GÖZ KAMAŞTIRDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YKS sayısal puan türünde Türkiye 61’incisi olan GASMEK öğrencisi Caner Kırçiçek’i ziyaret ederek tebrik etti, yakalanan başarının GASMEK’in verdiği emeklerin somut bir göstergesi olduğunun altını çizdi.  

Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlık sürecinde  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASMEK’in eğitimlerinden yararlanan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde sınava giren 2 milyon 592 bin 579 öğrenci arasında GASMEK, ilk 100’e 2, ilk 500’e 6, ilk bine 9 öğrenci, ilk 5 bine 37, ilk 10 bine 63, ilk 20 bine 118, ilk 50 bine ise 237 öğrenci soktu. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla adeta ‘Şehrin Gözbebeği’ haline gelen ve her geçen gün büyüyen GASMEK, YKS’de geçmiş senelerden gelen başarısının üstüne yeni başarılar ekleyerek ilerleyişini bu yıl da sürdürdü.

BAŞKAN ŞAHİN TÜRKİYE 61’İNCİSİ CANER KIRÇİÇEK’İ TEBRİK ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASMEK’te verilen sınava hazırlık kurslarından yararlanan ve YKS sayısal puan türünde Türkiye 61’incisi olarak şehri gururlandıran Caner Kırçiçek’i ziyaret etti. Başkan Fatma Şahin, Kırçiçek’i başarısından dolayı tebrik ederken gelecek hakkında planlarını sordu. Başkan Şahin, elde edilen başarının GASMEK’in emeklerinin somut bir çıktısı olduğunu vurguladı. Caner Kırçiçek’e başarısından dolayı dizüstü bilgisayar, katlanabilir bisiklet ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı tarafından burs verildi.  

Ziyarete Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de katıldı.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR OLARAK DA YARDIMLARIMIZI HER ANLAMDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Caner Kırçiçek’in ailesine teşekkür ederek, “Derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Fırsat eşitliği çok önemli. Türkiye eğitimde fırsat eşitliği veren çok özel bir ülke. Fırsat eşitliğinden faydalanabildiğimiz için bugün bu makamlara ulaştık. Ülkemize müteşekkiriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 20 yıl önce ‘eğitimde önce insan’ dedik. İnsana yatırım yapıyoruz. Gaziantep’te de hedefimizi yükselttik. ‘Eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep’ diyoruz.  Kendi oğlum bu puanları almış gibi yürekten seviniyorum.  Çocuklar, hepsi bizim evlatlarımız. GAGEV’de Valimiz Davut Gül’ün öncülüğünde burslarla destek oluyoruz. Büyükşehir olarak da yardımlarımızı her anlamda gerçekleştireceğiz. Geleceğimiz aydınlık” diye konuştu.

GÜL: BU ÖRNEKLER ÇOĞALDIKÇA ARKADAN GELEN NESLİMİZ İÇİN ROL MODEL OLUŞTURULACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sınavda başarı yakalayan gençler ve aileleriyle gurur duyduklarını aktararak, “Burada büyük bir gayret olduğunu görüyoruz. Her türlü desteği eğitimde veren GASMEK’e ve Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Bu örnekler çoğaldıkça arkadan gelen neslimiz için rol model oluşturulacak. Üniversite hayatı boyunca da öğrencimizin GAGEV olarak hep yanında destekçisi olacağız” dedi.

YÜKSEL: GAZİANTEP’TE EĞİTİM ALANINDA BAŞLATILAN SEFERBERLİK ÇOK DAHA İYİ GRAFİKLERE ULAŞACAK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, yaptığı değerlendirmede öğrencileri tebrik ederek, “Tabi, şehrimiz açısından çok mutluluk verici durum bu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin GASMEK’te öğrencilere sunduğu ücretsiz eğitim desteği öğrencilerimize sınav sürecinde önemli yararlar getiriyor. Gün geçtikçe Gaziantep’te eğitim alanında başlatılan seferberlik çok daha iyi grafiklere ulaşacak” ifadelerini kullandı.

KIRÇİÇEK: GASMEK’İN ÇALIŞMA DÜZENİ İLE BİZİM YOLUMUZU AYDINLATTI

GASMEK öğrencisi Caner Kırçiçek ise başarısından dolayı mutluluğunu aktararak, “GASMEK’in kaynak açısından, öğretmenler ve koçluk açısından bana çok ciddi katkıları oldu. Öğretmenlerin ilgisi ve alakası çok yüksekti. Birebir sorularımızı hazırlayıp götürdüğümüzde bize çok yardımcı oldular. Ayrıca çalışma düzeni açısından bizim yolumuzu aydınlatıyorlardı. Bunun yanı sıra ücretsiz olması çok büyük bir avantaj Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep AK Parti Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin aileme gerçekleştirdiği ziyaretlerinden dolayı da gururlu ve mutluyum. Çalışmalarımın karşılığını aldığıma inanıyorum” diye söyledi.

Sınava yeni girecek gençler için de tavsiyelerde bulunan Kırçiçek şunları söyledi: “İnansınlar. Hedefleri ne ise ulaşmak için ellerinden geleni yapsınlar. Emek verdiğin zaman zaten başarı da beraberinde geliyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.