Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaspçılar yakalandı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde kuyumculuk yapan Suriyeliyi 8 yerinden bıçaklayarak gasp eden 5 kişilik çete, Suriye'ye kaçmak isterken polis tarafından yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 20:11
Kaynak: İHA
Gaspçılar yakalandı

Edinilen bilgiye göre olay, Nizip ilçesinde yaşandı. Kuyumculuk yapan Suriye uyruklu Muhammed Melluk (53), akşam saatlerinde iş yerini kapatarak evine gitti. Bu sırada iddiaya göre, Suriyeli kuyumcu kendisini takip eden Suriye uyruklu 5 kişi tarafından evinin girişinde bıçaklı saldırıya uğradı. 8 yerinden bıçaklanan Mellük, daha sonra da gasp edildi. Gasp sonrası zanlılar olay yerinden kaçarken, Mellük ise bağrışma seslerini duyan çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Olay yerine çağrılan ambulansla Nizip Devlet Hastanesine kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA'YA KAÇTILAR

Olayın ardından 5 kişilik çete Şanlıurfa'ya kaçtı. Burada araç değiştiren çete Gaziantep'e geri döndü. Suriye'ye gitmeyi planlayan çeteyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Yaşanan olayın ardından Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, şahısların kimliklerinin tespiti için çalışma başlattı. Çevrede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlıların gasp sonrası bir araca binerek Şanlıurfa istikametine doğru gittiklerini tespit etti. Ekipler, zanlıların kaçtığı aracın Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi yakınlarında bir petrol istasyonunda ele geçirilmesi üzerine bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi.

POLİS ÇETENİN HER HAREKETİNİ TAKİP ETTİ

Ekipler, zanlıların araç değiştirerek Hatay’a doğru yolla çıktıklarını belirledi. Asayiş Büro ekipleri, Gaziantep Gasp Bürosu ekipleri ile irtibata geçerek 5 zanlının otomobille Hatay’a doğru seyir halinde olduğunu bildirip, Gaziantep’te arama noktalarının oluşturulmasını istedi. Bu sırada Gaziantep'te oluşturulan arama noktasında durdurulan araçta kimlikleri saptanan Suriye uyruklu Mustafa H., Racih A., Besil C., İbrahim A. ile Ali A. yakalanarak gözaltına alındı.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahıslar, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece gasp ve kasten yaralama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.