Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GASTRONOMİ SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:22
Kaynak: İHA
GASTRONOMİ SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, restoran ve lokantaların çok pahalı olduğu yönündeki şikayetlerin arttığını belirterek, “Adana, Mersin gibi çevre iller araştırılmalı. Gerçekten pahalı bir kent miyiz, yoksa algı mı oluştuğunu tespit etmeliyiz. Ortada bir sorun varsa, bunu ortak çözmeliyiz. Kendi insanımız sıkıntı yaşamamalı” dedi 

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonu’nda Başkan Şahin başkanlığında sektör temsilcilerinin katıldığı Gastronomi Sektörü İstişare Toplantısında önemli kararlar alındı. Restoran ve lokantaların çok pahalı olduğu yönündeki şikayetlerin ele alındığın toplantıda, Gaziantep’in pahalı şehir algısını yıkmak için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi. Şehrin çevre illere göre pahalı olup olmadığı araştırılacak.

Başkan Fatma Şahin, “Öncelikle Adana, Mersin gibi çevre iller araştırılmalı. Biz gerçekten pahalı bir kent miyiz, yoksa algı mı oluştuğunu tespit etmeliyiz. Eğer pahalı bir şehir isek sebepleri araştırılmalı. Ortada bir sorun varsa, bunu ortak çözmeliyiz. Kendi insanımız sıkıntı yaşamamalı. Elimizde çok önemli bir kültürel miras var. Ben gastronomi kenti olayım demekle olunmuyor. Bizim Gaziantep’te bu sektörde hizmet eden esnafımıza meslekleri dedelerinin dedesinden miras kaldı. Çok önemli bir miras olan mutfağımızı nasıl daha iyi değerlendirip kent yararına kullanabileceğimizin mücadelesini yapıyoruz. Kültürel mirasımız ve mutfağımız çok önemli hazinemizdir. Dünyadaki en iyi 8 mutfaktan birisiyiz. Buralara kolay gelinmedi. Bu işle uğraşanların dedeleri, hatta dedelerinin dedeleri büyük emekler verdi” dedi.

Şahin, Türkiye’nin yanı başında askeri operasyon varken, zorlu bir süreç yaşanırken dahi Gaziantep’in turizmde önemli hamleler yaptığını aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şöyle konuştu: “Bugün zorlu bir döneme rağmen Gaziantep’e gelen turist sayısı 1 milyona ulaştı. Bu büyük bir başarıdır. Müzelerimize gelen turist sayısı da yüzde 40 arttı. Hayvanat bahçesine gelenlerin sayısı yanı başımızdaki savaşa rağmen 3.5 milyona ulaşmış ise burada bir başarı vardır. Gastronomi kenti unvanını da aldık. Bu başarılar doğal olarak bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Gaziantep pahalı şehir şikayetlerini iyi araştırmalıyız. Varsa bir sorun çözüm bulmalıyız.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.