Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GATİK’te kupa coşkusu

Gaziantep Tenis İhtisas Spor Kulübü’nde tenis kupası sevinci yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:50
Kaynak: İHA
GATİK’te kupa coşkusu

GATİK'te yapılan tek erkek ve tek bayanlar bahar kupasında tek erkekler kategorisinde Mert Yetkinşekerci birinci, Seyfi Banak ise ikinci oldu. Tek Bayanlar Kategorisinde ise Pelin Gülyuva birinci, Beyza Sevindi ise ikinci oldu.

GATİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Özgür Eyikoçak, üyelerine yönelik yapılan turnuvaya ilginin önümüzdeki turnuvalarda daha da artmasını beklediklerinin ifade etti. Yapılan konuşmanın ardından dereceye giren kulüp üyelerine Kulübün eski Müdürü Halil Ergün ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Özgür Eyikoçak tarafından kupalar takdim edildi.

KARDEŞ KULÜP OLDULAR

Mart 2017'de GATİK ve Kıbrıs Girne Belediyesi Tenis Kulübü arasında yapılan protokolden sonra kardeş kulüp olundu. İki kulüp arasında karşılıklı tenis turnuvaları planlandı. İlk ziyaret 17-20 Mayıs tarihleri arasında GATİK tarafından yapıldı. İlk katılım senior bazında yapılmış olup diğer etkinliklerde erkek-bayan ve çocuklar olarak düşünüldü. Eylül- Ekim ayında ise Girne Belediyesi Tenis Kulübü GATİK’i ziyaret edecek.

Girne Tenis Kulübü Başkanı Demet Güçlüer, Yönetim kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri ile çalışanları GATİK Tenis Kulübü yoğun ilgiyle karşıladı. GATİK eski üyelerinden Nejat Yüksel Kıbrıs Tenis Federasyonu dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak bu projeye destek vererek ikili ilişkileri güçlendirmiş olup tenis maçları yapıldı.

GATİK Kulübü tarafından yapılan açıklamada, ''Kulübümüzün misyonlarından biriside kulübümüzü ve şehrimizi tenis adına tanıtmaktır. Bu anlamda yapılan bu kardeş kulüp projesi her iki kulüp adına da çok önem taşımaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

TENİS SPORUNUN TARİHÇESİ

Tenis oyunu, 1873 yılında İngiliz Walter C. Wingfield tarafından başlatıldı. Başlangıçta çim sahalarda zevk için oynanan tenis, zamanla geniş çaplı turnuvaları yapılan bir spor halini aldı.

1877 yılında Londra’da yapılan ilk tenis turnuvasının ardından, zaman içinde ABD, Avustralya ve Kanada yayılarak yaygın bir biçimde oynanmaya başlandı. İlk profesyonel tenis karşılaşması ise 1926 yılında oynanmaya başlandı. Türki'ye de ilk tenis oyununu ise, İngilizler oynamıştır. 1900 yılında İstanbul’da bulunan İngilizlerin kendi aralarında tertipledikleri maçlarda üç yıl üst üste kazanana “Çelenk Kupası” verilmesi şartı ile turnuvalar düzenlediler. Ülkemizde düzenlenen ilk turnuvalarda Çelenk Kupasını alan ilk Türk tenisçi si Suat Subay’dır. Türkiye'de yapılan turnuvalar sonrasında 1924 yılında, Türkiye Tenis Federasyonu kuruldu. Federasyonun kurulması ile ülkemizde farklı bir konum alan tenisin, yurt içi ve yurt dışı müsabakaları da düzenlemeye başlandı.

Türkiye'de düzenlenen tenis turnuvalarında birinci olan Suat Subay dan sonra da, Türkiye'de farklı oyuncular ile 1930 yılında ilk milli tenis karşılaşmasına katılarak Balkan Şampiyonu olmayı başarmıştır. Teniste uzun yıllar şampiyonluğu bırakmayan ülkemiz 1951-1965 yılları arasında aralıksız 14 yıl Türkiye Şampiyonu olan Nazmi Bari ise, bu alanda kırılması güç bir rekor kırmayı başarmıştır. Günümüze kadar Teniste farklı dallarda birçok başarıya imza atan Türkiye'nin, bu alandaki başarısı hala devam etmektedir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.