Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN HASTANESİ TEDBİRLERİNİ GENİŞLETİYOR

GAÜN Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Koronavirüs(COVİD-19) için gereken tedbirleri almanın yanı sıra bu tedbirleri gün geçtikçe daha da genişletiyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 16:10
Kaynak: İHA
GAÜN HASTANESİ TEDBİRLERİNİ GENİŞLETİYOR

Son dönemde alınan tedbirler; hastanenin poliklinik girişinde triyaj bölümü oluşturularak hastaların vaka taramalarının yapılması ve gerekli ekipman ile hastane içerisine girişinin sağlanması, şüpheli durumlarda ise hastane içerisinde oluşturulan COVİD- 19 polikliniğine hastaların yönlendirilmesi, hastaların hastanenin belli noktalarında görebileceği ve konuyla ilgili bilgi edinebileceği afişlerin yer alması, hastaneye başvuran hastaların bekleme salonunda oturmaması için hastane bekleme salonlarının kapatılmış olması, COVİD-19 riski sebebiyle hastanede görev yapan personelin yemekhaneyi daha az kullanması adına yemeklerin paketli bir şekilde personele dağıtılması, hastanede görev yapan hekimlerin, hemşirelerin ve diğer sağlık personelinin kullanması için maske teminlerinin düzenli olarak yapılması, hastanenin sürekli olarak dezenfekte edilmesi ve personele de hijyen konusunda gerekli ekipmanların temin edilmiş olması şeklinde sıralanıyor.

Hastane içerisinde alınan tedbirlerle ilgili bilgi veren GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür ile birlikte bugün alınan tedbirleri yerinde inceledik. Hastanemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok uygulama söz konusu. Poliklinik girişinde triyaj alanı oluşturduk. Burada termal kameralarla gelen her hastanın taraması yapılıyor, ateşi yüksek olan kişiler triyaj alanındaki hemşirelere yönlendiriliyor. Bu kişilerin ateş ölçümleri tekrar yapılarak şüpheli bir durum varsa hastanemiz bünyesinde açtığımız COVİD-19 polikliniğine hızlıca yönlendiriliyor. Gelen her hastaya kılavuz gereği belirlenen 5 adet soru yöneltiliyor. Bu soruların cevabına göre belirlenen şüpheli hastalar COVİD-19 polikliniğine yönlendiriliyor. Şüpheli bir durum olmadığı takdirde ise hemşirelerimiz hastaların ateşini ölçüyor, sorularını yöneltiyor ve hastayı başvurmak istediği bölüme yönlendiriyor. Hastane çalışanlarını, hastaneye gelen hastaları ve yakınlarını korumak adına böyle bir tedbir uyguluyoruz. Ayrıca şüphesi yüksek olan hastalara maske temin edip gereken önlemleri alıyoruz” dedi.

Gereken tüm tedbirlerin alındığına dikkat çeken Zengin sözlerine, “Bunların yanı sıra oturma alanlarını sınırlandırdık, hasta bekleme salonlarını kapattık. Çalışanların konuyla ilgili bilgilendirilmesi için başhekimlik ve bilim kurulu tarafından eğitimler veriyoruz. Bu sürecin ne kadar süreceği belli olmadığı için hastane olarak tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Hastanemizde maske sıkıntısı kesinlikle bulunmamaktadır. Depolarımızda yeteri kadar maske mevcut. Ancak sürecin ne kadar uzayacağını henüz bilemediğimiz için Gülsan Holding’den destek alarak nonwomen kumaş temin ettik. Kumaş temini sonrası terzihanemizde maske dikimine başladık. Şu anda iyi standartta maskeler üretiyoruz. Bu maskelerimizi çalışanlarımızın, hastaların ve hasta yakınlarının kullanımına veriyoruz. Böylelikle stoklarımızı daha da güçlü tutuyoruz” şeklinde devam etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.