Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN Hastanesi’ne 100 üzerinden 96.18 puan

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinden 100 üzerinden 96.18 puan alarak başarıyla çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:47
Kaynak: İHA
GAÜN Hastanesi’ne 100 üzerinden 96.18 puan

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenli olarak yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesine ilk kez 2014 yılında katılan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu yıl aldığı puanla adından başarıyla söz ettirdi. GAÜN Hastanesi, Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan bu denetlemede; Ameliyathane, Acil Servis, Diyaliz, Klinikler, Yoğun Bakımlar, Eczane, Doğumhane, Laboratuvar, Poliklinikler, Radyoloji, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Bilgi İşlem ve Tesis Güvenliği’nden oluşan 27 bölümden hasta ve çalışan güvenliği odaklı değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucunda; gerekli şartları taşıyan ve bu güne kadar yapılan değerlendirmeler arasından en yüksek kalite puanını elde eden GAÜN Hastanesi, başarısını bir kez daha ispatladı.

KALİTE GRAFİĞİNDE MÜTHİŞ YÜKSELİŞ

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Gaziantep’in yanısıra, bölge illeri ve komşu ülkelerden gelen hastalara en iyi bir şekilde hizmet verdiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Hastanemizde gerek fiziki, gerekse hekim kadrosundaki kalitemizin giderek artması, başarıyı da beraberinde getirdi. Hastanemiz, bu nedenle TBMM’nin akredite ettiği az sayıdaki üniversite hastanesinden birisi. Hastanemiz Sağlık Bakanlığı’nın ilk yılki değerlendirmesinde 75 puan alırken, bir sonraki yıl kalite puanını 10 puan artırarak 85’e yükseltti. Bu yıl ise puanımız 11. 8 puan daha arttı. Elde ettiğimiz bu başarı tüm personelimizin başarısıdır” dedi.

BU PUANLA YETİNMEYECEĞİZ

Gaziantep ve bölgesine daha kaliteli şartlarda sağlık hizmeti vermek için özveriyle çalışan Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, alınan bu puanla yetinmeyeceklerine dikkat çekerek rehavete kapılmadan kaliteden ödün vermeksizin çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Başhekim Zengin, “Bu sonuçlar ekip ruhu ile çalışmanın ne noktaya gelinebileceğini gösteren sonuçlardır. Özveri ve verimle yapılan sıkı çalışmalarımızın karşılığında bu puan bize layık görüldü. Vermiş olduğumuz hizmetin en iyi şekilde ilerlemesi için işimizi önemsiyor ve en kaliteli hizmeti vermeye odaklanıyoruz. Gazi şehrimizin yükselen değerine bizim de katkı sağlamamıza yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

KISA ZAMANDA KALİTELİ İŞLER YAPTIK

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Kalite Yönetim Temsilcisi Yardımcı Doç. Dr. Ersin Borazan ise, “Çok kısa zamanda çok kaliteli işler yaptık. Alınan kalite puanında hastanemizin en alt biriminden en üst birimlerine kadar uzanan herkesin emeği var. İşleri doğru yapabilme, etkinlik, verimlilik ve sağlıklı çalışma ortamı üzerine çeşitli hedefler koyduk. Ve bu hedefleri başarıyla gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken hasta güvenliği, zaman, süreklilik ve hakkaniyet ilkeleri gibi temel ilkeleri benimsedik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.