Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN ile TÜRSAB arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü

Gaziantep Üniversitesi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında turizm sektörünün geliştirilmesine yönelik Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:02
Kaynak: İHA
GAÜN ile TÜRSAB arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü

Senato Salonu’ndaki törende, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ile TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve GAP Bölge Temsil Kurulu Üyesi Soner Bacaksız protokole imza attı. Türkiye’nin Turizm sektörüne insangücü kaynağını geliştime yoluyla katkı sağlamayı amaçlayan protokol ile ilk aşamada Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde açık olan Turizm İşletmeciliği ve İşletme Tezsiz yüksek lisans uzaktan eğitim programı için işbirliği yapılacak. Bu programlar aracılığıyla turizm çalışanlarının görevleri başında, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanacak. Ayrıca, TÜRSAB’ın yükseköğretim düzeyinde turizm sektörünün ihtiyaçlarını sahadan okuyarak ilk elden üniversite ile paylaşacak olması yeni açılacak programların gerekçesini oluşturmasına imkan sağlanacak.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin uzaktan eğitim sistemleri konusunda ortaya koyduğu vizyon ve son yıllarda yapmış olduğu yatırımlarla ileri bir seviyeye getirmiş olduğu altyapının, TÜRSAB üye ve çalışanların mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çatışma ve kriz yönetimi gibi eğitim modülleri oluşturmak için de kullanılacağını belirtti. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bacaksız da, protokolün Türk turizminin gelişmesi adına önemli bir anlaşma olacağını belirtti.

Ulusal ve bölgesel düzeyde turizm sektörünün, akademi işbirliğiyle neler yapabileceğinin tartışıldığı protokol törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus Demir, Fen Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necmettin Yazıcı, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Paksoy, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Atınç Olcay, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Giritlioğlu, Sosyal bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Erol Erkan ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Metin Özkan bulundu. Törende TÜRSAB adına ise Soner Bacaksız ile birlikte TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurul Başkanı İbrahim Halil Kılınç, TÜRSAB GAP Bölge Temsil Yönetim kurulu üyeleri Ayşegül Özkeleş ile Güllü Alkurt bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.