Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜN öğrencileri sokak hayvanlarına yardım elini uzattı

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:51
Kaynak: İHA
GAÜN öğrencileri sokak hayvanlarına yardım elini uzattı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğrencileri, Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) dersi kapsamında hazırladıkları “Bende Varım Ben De Can’ım” projesi ile yaşamı birlikte paylaştığımız can dostlarımızın ihtiyaçlarına dikkat çekti. 

Öğr. Gör. Sabire Tırpan, Proje kapsamında, öncelikli faaliyet alanı sokaktaki hayvanlar olmak üzere yaralı, bakıma muhtaç tüm hayvanların barınma, beslenme ve yuva ihtiyaçlarını karşılayan Canlar İçin Derneği’nin (CANDER) ziyaret edildiğini belirtti. Öğrencilerin, topladıkları yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların ısınması ve kurulanması için gerekli olan, battaniye, havlu gibi malzemeleri ve mamayı teslim ettiklerini söyleyen Öğr. Gör. Tırpan, dernekte tedavi gören minik dostlar ile vakit geçirip, durumları hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

Çoğunluğu gönüllü üniversite öğrencilerinden kurulmuş bir dernek olan CANDER‘de öğrencileri karşılayan dernek üyesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ayşe Nur Tankişi, kurulduğu günden bu yana derneğin, yüzlerce yaralı ve muhtaç hayvanın tedavi, bakım ve yuva ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Tankişi, gönüllü dernek üyeleri tarafından mama ve su kaplarının her gün temizlendiğini ve tedavi edilen canların, yeni ailelerine kavuşana kadar yine dernek üyeleri tarafından soğuk günlerde ve gerekli zamanlarda evlere alınarak geçici de olsa pansiyon ihtiyacının karşılandığını sözlerine ekledi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencilerinin “Yaşamak Güzeldir, Yaşatmak Daha Güzel” sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Öğr. Gör. Tırpan, öğrencilerin minik dostları ile geçirdikleri güzel anların ardından, destek vermek için faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.